Ben de hep merak etmişimdir, Atatürk dindar olsaydı, namazını kılan, orucunu tutan biri olsaydı, halifeye saygı duyan ve halifeliği kaldırmak yerine devam ettirseydi. Ama yine savaş kahramanı olsaydı bugün ölümüne seven, sevmeyene küfürler edenler yine de sever miydi Atatürk'ü, ya da kaçı severdi...Bence büyük kısmı sevmezdi...

Sevdiğini söyleyen, sevmeyeni elinde olsa bir kaşık suda boğacak olanların büyük kısmının Atatürk ü araçsallaştırdığını düşünüyorum. içindekini ifade etmekte, normalde söylediğinde tepki çekeceklerini söylemekte araç, kalkan olarak kullanılıyor...

Yoksa, mesela Atatürk ü sevmiyorum diyene ağzına geleni sayarken, Mustafa Kemal in itleri diyene hiç ses çıkarmıyor, Atatürk ün resmini indirene ses çıkarmıyor ama indirildiğini söyleyeni partiden kovuyor...Mustafa Kemal in portresinin kaldırılmasına tahammülü yok ama büstünü yakanla birleşebiliyor...bunun tek açıklaması var, Atatürk sadece bir araç. Yoksa Mustafa Kemal e nefret kusan adamla neden yan yan durdun değil mi?