Güzel kardeşim sen togg un yurtdışınamı satılacağını düşünüyorsun ? Kaç kez bu arabanın kaza testi yapıldı ? Ne kadar güven veriyor ? Kim alır sanıyorsun ?
O belirtilen arabalar şuan için çok lük gözüküyorlar.Peki önceki kasalarına baktınmı ? Hep küçük mütevazi araçlar.
Bah çeklere şkoda yaptılar büyüttüler sattılar.Ama ne tür araçlar çıkardılar önce lüksmü yoksa insanlara yetecek düzeydemi ?
Örnek favorit. Ülkenin araba fabrikası var ancak favorit yaptılar.Kendi halklarına ve aynı gelir düzeyinde olanlara sattılar.
Bizimkiler daha küçük işleri yapmadan büyük işlere koyuluyorlar.
Daha düzgün bir band yokken tek aracı 25-30 kişi birleştiriyor tek araç band üzerinde gidiyor.BU şekilde yurtdışına satışmı bekliyorsun ?
Vallahi billahi yapsınlar.Benim ülkeme yapılır ne yapılırsa.Ancak bu şekilde olmaz. Herşeyin zamanı var.Emekleme zamanı söz konusu.Argesi var.
Model yerli değil , batarya yerli değil , yedek parça ne kadar burada üretilecek, motor yerli değil.Değilde değil. Tamamen seçim amacı ile hazırlanmış bir proje.
Eğer mevcut hükümet bu ülkeye faydalı olmak istiyorsa yapacağı en güzel kalıcı iş rüzgar gülü tarlasıdır.
Koca ülke en az 3-5 tane güneş enerji paneli fabraikası kurabilir.Kur geleceğin teknolojisine yönelik fabrika yurtdışına sat.
Kur rügar gülü fabrikası.Yurtdışından milyonları verip olmaya ne gerek var. Ülkemizin uygun yerlerine rüzgar güllerini inşaa et elektirik sorunumuz kalmasın.Bak uruguay a %95 yenilebilir elektirik üretiyor ülke.Bunu uruguay yapıyor.Türkiye uruguaydan küçük mü ?
Bana seçim odaklı değil , milletin gözünü boyamaya yönelik değil vatana millete faydalı olacak şeyler daha mantıklı geliyor. Bu araç çıktığında alt ve orta düzey alamayacak ülkemizde.
Ama o senın örnek verdiğin mercedes bmw proshe almanyada ingilterede orta düzey aileler kolaylıkla alabiliyor.
Burada milyon lira olan araçlar orada 20-30-40 bin euro.Çok rahat alabiliyorlar orada.
yurtdışına olmasa bile üretim yetiştiği sürece bu araçlar satılır, kullanılır. Belediyeler alır, valilikler alır, milliyetçiler alır. Bu ara elde çakmaz! Ülkeye katkısının izahı da şu olur: Dışarıdan almayız aracı.
Daha iyisi her zaman olabilir, dedikleriniz yanlış demiyorum. AMAlar var diyorum.