Günaydın R10 ailesi,
Dün şirketten çıkarken bugün müşteriye gideceğim için şirket arabasını aldım. Evimin otoparkına koydum aracı (n'olur n'olmaz diye iyice kontrol edip fotoğrafladım sonradan bir şey olur benden bilirler diye). Daha sonra gece 12-1 arası amirim aradı ve araçta cüzdanını unuttuğunu getirmemi istedi. Benim de en nefret ettiğim olaylardan biridir; birinin cebini yoklamak ya da herhangi bir eşyasını alıp ona götürmek. Kendi şahsi aracımla değil şirket arabasınla geleceğimi söylediğim de; tamam onunla gel zaten kendi arabanla benim işim için boşuna yakıt tüketme hem arabayla ilgili bir kaç şey söylücem onlara dikkat edersin dedi tamam diyip yola koyuldum. Bana ev konumunu attı ve şuradan gel diye söyledi ona da tamam dedim. Girdiğim yollar aydınlatma olmayan yollar gibiydi. 2 şeritli yoldan gidiyordum yani karşıdan gelenlere 1 şerit benim yolumdan gidenlere 1 şerit düşüyor.
Neyse konuya gelelim; benim şeridimde karşıdan tek farı yanan bir araç yaklaşıyordu. Kendimce motorsikletli sandım ve kendimi biraz daha sağa attım ancak fazla atamazdım ilerde köprü vardı. Eğer toplayamazsam ya köprüden uçacaktım ya da köprü demirlerine girecektim. Ben frene yavaş yavaş dokunuyordum ki geçsin rahatça gideyim. Araç hala üstüme üstüme geliyor yakınlaşmaya başlayınca farkettim meğerse TRANSİTmiş ve kamyonu geçmeye çalışıyormuş. Tek farı yanmayan bir TRANSİT'le kafa kafaya girecektim. Şoför biraz yaşlı biriydi. Selektör çaktım; adam meğerse uyukluyormuş. Hemen direksiyonu kendi şeridine çekti (ama ben nasıl direksiyonu çevirdiğini gördüm, korktu bildiğin adam) yol kenarında bulunan ufacık arabayı tehlikeye sokmayacak bir kanala girdi.
Bende hemen dörtlü yakıp adamın yanına gittiğimde adam direkt olarak yakama yapıştı "sen ne yaptığını sanıyon lan ****" diyip küfürler etmeye başladı. Ben durumu anlatmaya çalışıyorum adam sürekli senden şikayetçi olcam sen benim kim olduğumu bilmiyon sen bittin tarzında sürekli tehdit savurdu. Bende hemen amiri aradım ve amir kendi arabasıyla geldi. Karşı tarafın gerekli belgelerini aldık tutanak tuttuk. Tabi şöyle bir durumum da var

Benim aracımda önü ve arkayı gören kameralar var ve bunu orada söylediğimiz de karşı taraf hemen geri vites yapmaya başladı. Tamam ben bir şey istemiyorum herkes yoluna baksın falan fişman gibilerinden ancak tutanak çoktan tutulmuştu.
Ben amire benlik bir sorun var mı falan dediğimde (işe yeni girmişim çıkarmaları korkum oluştu) "olm senlik hiçbir şey yok o denyo düzgün kullansaydı farlarını yaptırsaydı korkma sen" dedi beni sakinleştirdi sağolsun.
Karşı tarafın hataları; iki farlarından biri yanmıyormuş, baktıracakmışta mış mış. Şoför uyukluyordu, kameralarda da görünüyor bizim. Bir de sollama yasağı olan bir yolda benim şeritten geliyor bana doğru
Az önce o dayı ve maşallah tüm akrabaları gelmiş diyebilirim. Amcaoğlu, dayıoğlu, falanın oğlu vs. bunlar geldi. Toplantı odasına gidip hep birlikte kamerları inceledik ve adam özür diledi. Benim amir de bir söz istedi; git arabanın farlarını yaptır ve uykun varsa sakın yola çıkma. Adam hemen yeminler etmeye başladı sonra sanayiye gideceğim dedi. Amir de; tamam yaptırdıktan sonra buraya gel göreceğim dedi ve şuan adamları bekliyoruz
Bu konu da fikirleriniz, düşünceleriniz neler? Biz böyle bir şey yaptık ki başkalarını da tehlikeye sokmasın bir daha.