Çoğunlukla dini sebeplerden ötürü sevilmediği zannedilir ama, bugünün dincilerinin sapkınlıklarına bakılırsa neden sevilmediği daha net anlaşılır.

Örneğin bugün Atatürk'ten en fazla nefret eden kişi bile Atatürk için kul hakkı yemiştir, çalmıştır, çırpmıştır, harama el uzatmıştır diyemez.

Ancak günümüz liderlerinden ya da siyasetçilerinden herhangi birisi için (parti ya da kişi farketmeksizin) kul hakkı yememiştir, yemez diye Allah için şahitlik edebilecek kaç gerçek müslüman vardır orası tartışılır.

Şuna buna siyasi destek veriyorum diye cennete gideceğini zannedenlerden ya da birine destek verdik diye hanemize sevap yazıldığını iddia eden çakma müslümanlardan bahsetmiyorum. Dini vakıflara üye olup, torpille başkalarının haklarını yiyerek bir yerlere gelenleri de hariç tutuyorum.

Yani Atatürk'ün din diye bir derdi olmasına gerek yok. Çalmamışsa, harama el uzatmamışsa varsın içki içsin. Benim için ölçüt dini değil, karakteridir, eserleridir, başarılarıdır bize ve çocuklarımıza bıraktığı vatandır. Gerisi de teferruattır.