selamlar. yaklaşık 2 yıl önce site işleriyle ilgilenmeye başladım. birtakım spam çalışmaları ve bot geliştirmeleri sonrası tüm bu sürecin içinde kendime ait özgün, sürekli devam ettirmeyi planladığım sabit bir projeye de giriştim. projemin ilerleyiş sürecinin, sonuçlarının durumunu takipte kalmak ve geçmişe dönük bir anı dökümü oluşturmak için bu konuyu açıyorum. site işleriyle ilk kez ilgilenen, ilgilenmeyi düşünen ve gidişat hakkında temelden bilgi edinme isteğinde olanlar için belki fikir verici de olur. konuyu açma sebebim, kendime ait, özenle uğraşma isteğimin olduğu proje var etme ' fikrini aklıma sokan @Yeniceri; hocamızın şu konusuna eşlik etme isteğim aynı zamanda. ara ara girip kontrol ederim son vaziyetini, yazmayı bırakmış şu sıralar, güncellemeleri sürdürür umarım.

proje öncelikle kripto alanında bilgi paylaşımı ile alakalı. ücretli bir temada özel, göze hoş gelen modernizasyonlar yaparak üzerine düştüm. amacım hayatımın sonuna dek siteyi aktif, içerik girdiğim bi ortam olarak tutabilmek öncelikle. benimle beraber yaşlansın.

20 küsür içerik oluşturduktan sonra sitemapi gönderip indexlemeyi aktif ettim. son 3-4 gündür yayında. hemen hemen tüm sayfaları indexli vaziyette. şu an hit yok. google'dan bi hit beklentim de yok zaten başlangıçta. hedefim, sosyal mecralardan organik bi kitle oluşturmak. o kitlenin yaratacağı sirkülasyon, içerikleri kendi kendine google'da üst sıralara çıkarmaya başlayacaktır. zaten uzun bir yol, maddi kaygılar önceliğinde giriştiğim bir iş de olmadığı için kafa rahat biçimde sürdürmeyi planlıyorum, acelemiz yok.

bu konudaki güncellemelerim şu şekilde olacak.

içerik girdim, indexlettim - hit şu durumda.

x sosyal platformunda sosyal imlemelere başladım - hit şu vaziyete geldi.

x platformdaki çalışmalar sonrası içerdeki organik kitle şu seviyelerde devam ediyor.

içerikler google sıralamasında şu seviyelere ulaştı

kayıtlı kullanıcı sayısı şu kadar zamanda şu seviyelere geldi

gibi gibi.

bir websitesinin temelden başlayarak ilerlediği yolda karşılaştığı durumların siteye ne türlü yansıması olur, bunu gözlemleyeceğiz. bu konuda amatör olduğumu ve öğrenme, deneyim sürecinde olduğumu yeniden yinelemek isterim. o yüzden yanlışlarım olacaktır, affola.

sitedeki mevcut içerik sayısı 30 a yakın. her gün en azından 1 adet içerik girmeyi planlıyorum. 100 adet içeriği geçmeden herhangi bir sosyal medya platformunda imleme peşine düşmücem. önceliğim, sitenin zeminini doldurmak. giren bir kişiye bolca içerik sunabilmek. yaklaşık 2-3 ay sonra sosyal imlemeyi başlatırım herhalde. şu anki durumda sadece dikkatimi çeken hit gelişmeleri vs olursa onları güncellerim. herkese bol kazançlar, hayırlı geceler diliyorum. okuduğunuz için teşekkürler.