Öncelikle dini konulardan fersah fersah uzak olduğun konuşmalarından anlaşılıyor. Konuştuğum cümleler ve inancım ile de saygı duymayı biliyorsan dalga geçmeyi bırak. Aslında sen şuanda hiç bir düşünceye ve bilgiye açık değilsin. Sadece söz de bunu belirtiyorsun. Ben sizin düşüncenizdeki insanları çok çok iyi bilirim. Sadece kendi düşüncelerinizin doğruluğunu bilir ve her önünüze gelen bilgiyi duvar gibi yıkar geçersiniz. Ama yine de ben size her cümlenizin açıklamasını yapacağım. Çünkü sizin diliniz sebebiyle osmanlıyı ve doğruları yanlış zerk etmenizi engellemiş olacağım.
1- Osmanlının kendisi zaten türk bir ailedir. Tebaası da tamamen türklerden oluşuyordu. Kayı boyunun mensuplarıydılar.
2- Osmanlının savaşlarında savaşan yoğunlukta türklerdi. Sizin cümlelerinizde anlaşıldığı üzere sizin gibi sığ düşünceli insanlar idrak edemez; osmanlı kuru cihangirlik davası gütmüyor topraklarını bu uğurda genişletmiyordu. Öyle olsa diğer ülkelerin hanedanları gibi gittikleri yerlerde soykırım yapar sömürgeler oluştururdu. Osmanlının fetih yapma sebebi Allah'ın kelamını ve dinini insanlara ulaştırmak ve yüceltmek idi. Niyet bu olduğu için gitti yerlerin halkına zulmetmeyip hristiyanından tutun yahudisine kadar adalet dağıttı. Bugün osmanlının bulunduğu coğrafya üzerinde kaç adet ülke var biliyor musunuz ? Osmanlı Allah'ın kelamını taşımak istemese şuan dünyada en çok konuşulan dil ingilizce değil türkçe olurdu. Bir kere fetih kelimesinin manasının ne olduğunu bile bilmiyorsunuz.
3- Osmanlının sadece türkler için değil tüm tebaası için yaptıklarını burada saymakla bitiremem. En basitinden tüm halkının güven ve adalet içerisinde yaşamasını, kimseye esir olmamasını, mazlumlara sahip çıkmasını, peygamber (Kanuninin fransada çıkan dans için yaptıklarını inşallah biliyorsunuzdur, ya da Almanların fransızlar karşısında istediği yardımı ve zulmün sonlanmasını ?) ve Kur'an'ı korumasını vs vs sayabiliriz.
4- Türk Milleti'nin ayakta kalmasını, tarih sahnesinden silinmemesini, dış saldırılardan uzak huzurlu bi ortamda yaşamalarını sağlamıştır. (Daha ne yapması gerekiyordu ?)
5- Ortaya çıkan hangi insan bunu tek başına yaptı merak ettim doğrusu. Umarım Atatürk'den bahsetmiyorsunuzdur. Eğer öyleyse durumunuz çok vahim. Atatürk bu ülkenin savunulması için top yekün müdafa başlattı (Vahdettin'in verdiği görev ve desteği ile.) Top yekün müdafaa içerisinde Halep'ten gelen insanlar bile vardı. Osmanlıda çok büyük coğrafyada hüküm sürdüğü için içerisinde çok çeşitli halkları barındırıyordu.
6- Yahu türkün bağrından kopan dediğiniz kişi bir osmanlı subayı yapmayın Allah aşkına. Yıkılış döneminde bile böyle subaylara sahip bir imparatorluk önceki dönemlerinde neler neler barındırıyordur biraz düşünün lütfen.
7- Atatürk'ün kumandanlık yaptığı askerlerin hepsi osmanlının askeriydi haberiniz olsun. Yani cumhuriyet kurulmadan önce yapılan savaşlar. (Çanakkale, Kurtuluş Savaşı)
Sizi daha uzun uzadıya bilgilendirmek isterdim. Fakat şuanda kitap yazmak gibi bir amacım yok. Gerçi siz bu düşünce yapısıyla bin kitap okusanız yine fayda etmez. Öncelikle din ahlakını sonra insanların düşüncelerine saygı duyup saygı çerçevesi içerisinde gerçekten iftira atmadan cahil cahil konuşmadan öğrenmek istediğinizi söylersenız herkes yardımcı olur. Benden şimdilik bu kadar. Sizden ricam konu uzamasın diye bana cevap yazmayın.
Kanka ne osmanlısı ya osmanlı mı kalmış çanakkale'yi 1 kere gezseler osmanlı diye bişey kalmamış anlıcaklar çanakkale savaşında 10 yaşında 8 yaşında çocuklar kurtardı bu memleketi tabi anlattığında yeniçeriler vardı o zaman asarlar keserler 4. muradın gücünde askerler falan şehir efsaneleri farklıdır gerçekler apayrıdır.
neyse karışmıcam tartışmaya kriz geliyor kriz