Merhaba, bir e-ticaret sitesinde [değişken ürün ismi + aynı metin] şeklinde meta description alanının doldurulması bir zarar yaratır mı? Çoğu e-ticaret sitesinin bu şekilde yaptığını gözlemliyorum.
Tavsiye etmem her kelime için uygun olan açıklama farklıdır ve sayfa içerisinde geçen önemli kelimelerin de orada yer alması gerekebilir.
Kesinlikle böyle bir şey yapmayın. Her açıklama farklı olmalı.
Hiçbir sorun olmaz.
Sorun yaratır diyen neye göre sorun yaratacağını söylemiş?
Bilginiz yoksa insanları yanlış yönlendirmeyi bırakın.
Bu konunun spamla bir alakası yok.
Bunu uygulayıp gayet iyi sonuç aldım. Senelerdir hiçbir sorun yaşamadım.
Örneğin Wordpress'te etiketlerde sistem description yani açıklama eklemiyor.
Bende bu konuda bir araştırma yapıp bir kod yazdım.
Kodun yaptığı hep sabit açıklama eklemekti.
Çünkü açıklama çok etkili oluyor.
Mesela Batman vs Superman isimli bir makale yazıp içine etiket girdiğimiz düşünelim. Batman fotoğrafları etiket olsun. Benim kod hemen şunu yapıyordu. Bu makalede "Batman fotoğrafları" ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz. Cümle hep aynıydı etiket ne olursa olsun açıklama hep sabitti. Sizde de sorun olmayacaktır. Zaten akıl var mantık var. Konular özgünde bir açıklama descriptionunun aynı kelimelerden oluşması hiçbir sorun yaratmaz. Hatta bu spam değil ki. Mesela 1 ürün laptop bir ürün mouse.
Bu makalede razer v2 ürüne ait bilgiler fiyat ve özellikler yer almaktadır gibi bir açıklama girip diğerine;
Bu makalede lenovo a5 laptop ürüne ait bilgiler fiyat ve özellikler yer almaktadır demeniz asla hiçbir şekilde sorun neden olmaz. Sonuçta içinde fiyat ve bilgiler yer almaktadır.
Ürünler farklı ola bile atıyorum bir alışveriş sitesinde fiyattan ürün özelliklerinden kesinlikle bahsedilir ve bu ortak özellikler için ortak bir açıklama bulunmasında hiçbir sorun olmaz. Sonuçta açıklamada ürün içinde fiyat ve özelliklerin geçtiği doğrudur spam değildir.
Bilginiz yoksa inanları yanlış yönlendirmeyi bırakın.
İçiniz rahat olsun.