Azok adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim de bir sorum vardı. Yurtdışı denklik için diploma ve diploma ekinin yeminli tercümeli halinin noter onaylı apostılı isteniyor. Normalde bunlar birkaç sayfa olsa da tercüme edilen sayfadaki harf boyutlarından dolayı sayfa artıyor bu da 2-3 bin tl masraf çıkarıyor. Acaba sadece ilk ve son sayfayı yaptırsam yurtdışı kabul eder mi? Çevremde bazıları bu yolu önerdi deneyiminiz oldu mu?
Hocam öncelikle günaydın, ben yazılım tarafında görevli olduğum için konu ile alakalı hakim bilgiye sahip değilim. ama Normalde diploma ve ekleri birkaç sayfa oluyor, bir sayfanın maliyeti noter dahil genelde 200-250 arası oluyor, Türkiye dense buradaki diplomalar belli 1 sayfa oluyor yurtdışındakiler de benzer oluyor, 2-3 binlik meblağ yanlış hesaplanmış olabilir belgelere ve verilecek yere bakmak lazım diye düşünüyorum...

tuzlatuning adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vakit ayırıp sorulara cevap verdiğiniz için teşekkürler.
Ben ve benle aynı soyadına sahip iki kişi tek bir evrak ile vekalet verebilir mi yoksa ayrı ayrı mı vermeleri gerekiyor?
Günaydın, Tek vekalette sınırsız kişi vekalet verebilir. Vekaleti veren kişi ne kadar artarsa vekalet ücreti o kadar artar.
Bazı istisna durumlar olabiliyor tabii, örnek avukatınız aynı evrakta 2 kişi değilde, ayrı ayrı 2 vekalet isteyebiliyor.