diatemxes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hayırlı olsun dil okuluna gidip orada nasıl kalacağını öğrenebilir miyim araştırma yapıyorum da.
diatemxes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dil okuluna gittikten sonra çalışma izni verilmiyormuş kaçak mı çalışacaksın ben de aynı yoldayım da araştırıyorum gitme planım var
Grata adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayırlı olsun hocam, benim sormak istediğim dil okulu ile gidilince çalışma izni alınabiliyor mu okul süresi boyunca?
@Yatirimci; hocam konuya da yazdım özel mesaj da attım ama cevap alamadım maalesef "Gitme planı olup sormak istediginiz sorular varsa yanıtlarım zevkle." dediğiniz için soruyorum;
Normalde dil okulu ile gidildiği zaman çalışma izni verilmiyor. Çok zorda kalırsanız göçmenlik bürosuna başvuru yapıp ekonomik durumum kötüleşti, çalışmak mecburiyetindeyim diye talepte bulunabiliyorsunuz ama o da garanti değil işin sonu deport ta olabiliyor. Siz inşaatçı tanıdığınızın yanında boyacı olarak çalışacam demişsiniz. Eğer onlar size sponsor olup gelmenize vesile olup çalışma izni aldıysanız zaten dil okuluna gerek kalmıyor. Yok kaçak çalışacaksanız çalışma izni, SSN numaranız olmadan yasal olarak Uber ve benzeri işleri bile yapamıyorsunuz. Siz nasıl yaptınız bi açıklasanız biz de aydınlansak, bilmediğimiz bir yasal yol varsa öğrenmiş oluruz. Yok kaçak çalışma olayı ise de okuyan arkadaşlar ona göre bilgilense. Çünkü kaçak çalışmadan dolayı göçmenlik soruşturmasında yakalanırsanız sadece deport olduğunuz ile kalmıyor 10 seneye kadar da Amerika'ya giriş yasağı veriyorlar. Dikkat etmek lazım.