emirhanokr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir önceki sürümü hatırlamıyorum ama eski sürümlerden birine geçmek istiyorum telefonu alalı 9 ay olmuşken modeli yüksek telefonda bu derece kasması canımı sıkıyor hocam
iOS işletim sistemin ana sürüm güncellemelerini her zaman temiz kurulum ile yapmanız önerilir. Telefon üzerinden yapılan ana sürüm güncellemeleri, bir önceki sürümün kalıntılarını taşımakta. Ayrıca pil performansına da olumsuz etkiler yaratabiliyor.

Temiz kurulum dediğimiz işlem, mevcut işletim sistemi komple silinerek, cihaz hafızası tamamen boşaltılır, yani format atılır. Daha sonra iOS'un son sürümü yüklenir.

Temiz kurulum hakkında bilmeniz gereken bir kaç şey;
  1. İlk kurulumdan sonra 1-2 gün şarj süreniz azalabilir. Yeni kurulumlarda yapay zeka kullanım alışkanlarınızı öğrenir ve buna göre bir cihaz ön belleği oluşturur. İlk kurulumdan sonra bir kaç gün bataryanın az gitmesi buna bağlıdır, sonradan rutine dönecektir.
  2. Temiz kurulum format işlemi olduğu için cihazın yedeğini mutlaka alın. Bunun için yine iCloud'u kullanabilirsiniz. Kişileriniz ve Fotoğraflarınız iCloud hesabınıza yedeklenirse, hiçbir veriniz kaybolmaz. Bu işlemde iCloud yedekleme açıksa, ana ekran düzeniniz ve mevcut uygulamalarınız da yedeklenir, hiçbir düzenle tekrardan uğraşmak zorunda kalmazsınız.
  3. Temiz kurulumdan sonra yedek yükleme işlemlerini, iTunes ile değil de, iCloud ile yapmanız mevcut işletim sistemi dosyalarınız üzerine yine eski dosyaların yazılmasını engelleyecektir. Bu nedenle yedeklemeyi ana güncellemelerde iTunes ile yapmayın.

Temiz kurulumu yapmak içinde Google'a iOS 15 temiz kurulum yazarsanız bir çok resimli anlatım çıkacaktır. Bu bilgiler sorununuzu çözmeye yeter umarım, sağlıcakla kalın.