iPhone 4S, 5, 5s, 6, 6s, 7, 8, X, 11 ve son olarak iPhone SE 2020 kullanmış biri olarak;

Bu cihazların bir tanesinde bile kablo sorunu yaşamadım. 1 tanesinde bile ne adaptör ne kablo almadım. Siz bu kablo sorununu Apple'da yaşadıysanız, başka markalarda haftalık değiştirirsiniz.

Aynı şekilde bilgisayar olmadan klavye ve mouse kullanarak iPad 8'i tam 6 ay bilgisayarım olarak kullandım ve günlük kullanım konusunda 1 kere bile Windows'u aratmadı bana. Tam dolu şarj ile 1 günü çok rahat çıkarıyordum.

Macbook Air 2017 kullandım, bu cihazda da herhangi bir kablo sorunu, pil sorunu yaşamadım. Ayrıca sunduğu retina ekranlar, her rengin ve pixelin kusursuz görünmesini sağlıyor.

Bu deneyimeleri yaşadıktan sonra Windows'a geçiş yaptım ve 3000+ TL ödeyerek aldığım monitörün görüntü kalitesi berbattı. Çok övülen QHD olarak tabir edilen, SRGB renk kamutunu destekliyor denilen monitörler, Apple'ın retina ekranları karşısında 98 model tüplü televizyon gibi kalıyor.

Aynı olumsuzlukları Android tarafında da sık yaşadım. İnstagrama story atamıyordum görüntü kalitesini berbatlaştırdığı için. Sosyal medyalar stabil değil, background'da 10 tane uygulama açıkken başlayan kasmalar, ısınan amiral gemileri vs. tüm bunları da yaşadığım Android deneyimlerinde gördüm.

Apple demek stabilite demektir.