Tarih kendi devrindeki zihniyet ile yargılanır.
2000 sene önce neden köleler serbest bırakılmadı diyemezsin.
1000 sene önce bir savaştan sonra yapılan katliama soykırım diyemezsin.
Fransız İhtilalinden önceki hiç bir dönemde de milli şuur, milli bilinç arayamazsın.
Sen bugün kendi kafanda bir siyasi ideal yaratmışsın ve tüm tarihi bu ideale göre yargılıyorsun.
Tarih bir bilim dalıdır ve bu bilim dalınnda faaliyet gösterirken uyulması gereken yöntemler vardır.
Sen 1500 sene önce yapılan bir uygulamayı insan haklarına aykırı diye yargılayamazsın.
O yüzden milliyetçilik bir zihniyet meselesi değildir.
Eğitim ise hiç bir ülkede halkı aydınlatmak bilinçlendirmek için yapılmaz, örgün eğitim hakim siyasi yapıya uygun adam yetiştirmek için uygulanan sistematik bilgi transferidir.
O yüzden Amerika'da komünist eğitim verilmezdi, Rusya'da kapitalist eğitim verilmezdi.
O yüzden Türkiye'de bölücü fikirler eğitim sisteminde yer bulmaz.
Çünkü eğitim vatandaşı aydınlatmak yükseltmek için sunulan bir olanak değil devletin iş gücünün devamlılığını sağlarken statükosuna uyacak itaatkar vatandaş yetiştirme ihtiyacıdır.
Bu ihtiyaç sanayi devrimi ile cumhuriyetle ortaya çıkmıştır.
Daha önce böyle bir ihtiyaç olmadığı için sanayi devriminden önce eğitim zihniyetinden, milli şuurdan bahsedilemez.
Çok keskin fikirlerin var.
Biraz kendine muhalif görüşleri yayınları okumanı tavsiye ederim.
Sevgiler Saygılar.
ben burada Atatürk'e hakaret görüyorum sadece kusra bakmayın. Atatürk'ün temel ülküsü, Türk ırkının muasır medeniyetler seviyesine çıkmasını sağlamaktır. bu yönde toplumu bilinçlendirme, eğitme çabasına girmiştir. ne kendi kurduğu yapıyı koruma gayretiyle milleti ona uyacak şekilde şekillendirme çabasına, ne iş gücü devamlılığı için eleman yetiştirme uğraşına.
Bir gün benim söylediklerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin ' diyen bir liderin kurduğu sisteme "
Çünkü eğitim vatandaşı aydınlatmak yükseltmek için sunulan bir olanak değil " sözleri, kurulan tüm bu düzene, verilen emeklere hakarettir.
Atamız vatandaşının aydınlanması, yükselmesi için bi çabaya girmiştir. keyfiyeten bir sistem kurup onu işletecek elemanlar yetiştirmek için değil. temel hedefi, her Türk vatandaşının iyi eğitimli, kaliteli, üretken, bilinçli, sorgulayan, çalışkan, saygıdeğer insanlar olmasını sağlamaktır. tüm arzusu, emekleri bundan ileri gelir. tüm bu uğraşların sonucu da Türk kimliğinin, Türk ırkının yükselmesi, yücelmesi sonucunu doğrurur. en köklü arzusu da bu'dur. emeklerinin temeli buna dayanır. Türk ırkına duyduğu büyük saygıya.
yani, basit düşüncelerle yargılıyorsunuz bazı şeyleri ve ben tartışmaktan sıkıldım. anlatamıyorum. uğraşmak da istemiyorum daha. evet, Atamızın kurduğu tüm bu yapı, mevcut statükoyu sürdürülebilir kılmak içindi, peki.