Yilmaz3r adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2 aylık firma olmama rağmen çok fazla kargo çıkışı sağladım. Trendyol-Hepsiburada ve N11 de varım. İçlerinde en ciddiye almadığım platform n11. Bunun nedeni verilen reklamlarda doğru düzgün dönüşüm gelmiyor. Doğru düzgün tv ve farklı kısımlarda reklam çıkmıyorlar. İnfluencerla çalıştıklarını görmedim. Gözlemlediğim kadarıyla ve edindiğim deneyime göre Trendyol bu şekilde devam ederse Hepsiyide süzgeçe çevirir. Hepsiburada satıcılarını sinir eden bir platform.

Ama İnstagramın bu platformları süzgeçe çevirmesine çok az kaldı. 3 yıla instagramın bunları nasıl tokatladığını herkes görecek. Aklı olan instagram mağazasına yatırım yapar.
Zaten çoğu kişi hb den trendyol a geçiyor. Yönetim paneli daha iyi. Gelir gider takibi daha şeffaf. Ama tabii rekabet büyük. En ucuza satan kazanıyor.

Instagram satış da belki bir potansiyele erişebilir ama arkaplanda eğer Trendyol ve benzeri gibi müşteriyi koruyacak tedbiler almazsa, iade konusunda çözüm üretmezse çok da tutmaz.

Panthera adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
N11 son birkaç aydır bana özel kupon tanımlayıp duruyor. O kadar kupona rağmen girip bir tane bile alışveriş yapmadım. 2021' e girdiğimizden beri N11 üzerindeki alışveriş sayım baya azalmış. En son alışverişimi 5 ay önce yapmışım. Normalde benim gibi her hafta kamyon dolusu kargo teslim alan biri için 5 ay çok uzun bir süre. Bu sene bir türlü beni kendilerinde tutmayı başaramadılar. N11 mi vites küçülttü yoksa rakipleri mi çıtayı fazla yükseltti bundan emin değilim fakat bir tuhaflık var.

Hepsiburada ise "Efsaneler Klübü" ve "Hepsiexpress" ile beni baya bir bağladı.
Sorun çözme konusunda ben mi şanslıyım bilemiyorum fakat çağrı merkezine bağlandığım gibi kısa sürede problemi çözüp dönüyorlar. Birçok kez satıcının yanlış ürün gönderip iade konusunda direttiği sırada kendileri inisiyatif alıp anında iadeyi geçtiler.
Hepsiexpress tarafında hem yerel hemde diğer büyük zincir marketlerle entegrasyonu iyi çalışmaya başladı. App'i bir açıyorum "İste gelsin","Carrefoursa","Şok","Altunbilekler","başgi mpa","beğendik" gibi alternatifleri sıralıyor. Sırf bu çeşitlilik yüzünden Migros Sanal Market ve Getir' i market alışverişi için kullanmayı bıraktım.

Trendyol' u bir iademi 3 ayda zar zor yaptığı için sinirlenip kullanmayı bırakmıştım. Her ne kadar hala sinir olduğum için kullanmak istemesem de adamlar fena halde bastırıyorlar muhtemelen tekrar deneyeceğim.
Geçen seneden itibaren ciddi bir düşüş eğilimi var. Çok reklam yapmıyorlar. Arada Mustafa Sandal çıkıyor o kadar.

Bu arada kampanya yapmaya başlamışlar. Anasayfada 11.11 reklamları dönüyor.