Fairplayer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar arkadaşlar,

2018'in nisan ayında inşaat firması ile kendi aramızda sözleşme yaparak taksitli olarak bir daire satın aldım. ödemelerimi yaparken daire üzerine haciz konulmuş ve ödemelerimin bitiminde bu durumu öğrendim haliyle tarafıma bir ev veya tapu verilemedi binadaki herkes dairelerini bu şekilde aldı ve tapularını aldı fakat en son ben daire aldığım için bu iş bana patladı. durumu öğrendikten sonra daire tutarında senette aldım mütahitten elimde hem senet hem aramızdaki sözleşmeler hem de ödeme kanıtlarım mevcut. Haliyle bu durum büyük bir şekilde maddi zorluğa soktu beni görüştüğüm bir çok avukat ise uçuk kaçık fiyatlar istedi dava için (belki haklarıdır net bilgim yok). bilgili arkadaşlardan bu konuda nasıl bir yol izlemem konusunda fikir vermelerini rica ediyorum. Elimdeki senet'in tarihi açık ayrıca bunun haricinde belirttiğim gibi sözleşme dosyalarımız mevcuttur.
Geçmiş Olsun.
Daire sizin hakkınız ancak yapılacak doğru bir işin yanlış zamanda veya eksik yapılması sebebiyle haklılığınız bir işe yaramayıp, elinizdekinden olabilir hatta şuankinden çok daha maliyetli biçimde kötü sonuçlar çıkabilir.

Bir avukata gidip, durumu anlatıp öncelikle danışmanlık ücretiyle süreci dinleyeiblirsiniz.
Sonrasında kafanıza yatarsa zaten hukuki süreci başlatmak için vekalet verebilirsiniz.

bugün harcamadığınız danışmanlık ücreti yarın çok daha büyük maliyetlere sebep olabilir.

Kolaylıklar.