5 Ay önce Android Fan Boyu olarak , İphone 11 Pro Max alarak iosa geçiş sağladım. Öncellikle şunu söyliyeyim 16/17k edicek bir telefon değil kessinlikle. (TR şartları sağolsun yapıcak bir şey yok.) Benim en büyük zorlandığım sorun
1-Batarya (Sürekli telefon kullanan birisi olarak söylüyorum normalde Android üzerinde 2/3 günde bir şarja takıyordum, ios’a geçince bu süre maalesef ki 1 güne düştü.
2- APK uygulamalar (Aslında en büyük problem çektigim durum bu oldu, A*roİnstagram / A*roWhatsapp gibi bir çok uygulama ios platformunda bulunmuyor. Bu canımı en çok sıkan durumlardan biriydi.
3-Kesinlikle oyun oynanacak bir telefon değil. Sık sık oyun oynayan birisiyseniz asla önermem.
Yaşadıgım sorunlar kısaca bunlar bunun dışında:

Konuda arkadaş Chrome da optimizasyon problemi çektigini belirtmiş sanırım ben böyle bir durum yaşamadım. (İOS15.0.2 için belirtiyorum) gayet problemsiz bir şekilde çalışıyor. Safariye gerek bile duymuyorum.
Kamerayı hiç kullanmam fakat, bence parasının hakkını veren şey sadece kamerası. Yok andorid 50x zoom 4k çözünürlük falan filan hikaye iosa geçince farkediyorsunuz zaten Profesyonel çekimler için birebir telefon bana göre tabi ki de bunu deneyimlemeden göremezsiniz.
Yani 16/17K verilir mi diye sorarsanız bence verilmez.
Şunu söylim 1 Aydan fazla kullanınca androide de geçesiniz gelmiyor. 7/8 yıllık android kullanıcı olarak söyleyeceklerim bu kadar.
İyi forumlar dilerim.