Problemin kiloyla alakası yok. Kilo ve özgüvenin doğrudan ilişkisi olsaydı Eser Yenenler ve Ata Demirel o kadar kiloyla talk show yapacak kadar özgüven sahibi olamazlardı.
Yukarıdaki arkadaşın da bahsettiği gibi problem sizde değil sizi yetiştiren anne-babanın size karşı davranışları ve birbirleriyle olan çekişmeleri. Büyük ihtimal çok kavgalı ve huzurun pek olmadığı bir aileniz var.
Şuan 31 yaşındayım, senin anlattıklarını okuyunca lise dönemim aklıma geldi. Senle birebir aynı sıkıntıları yaşıyordum. Karşı cins ile iletişim kuramazdım, arkadaşım yoktu, hep evde bilgisayarla takılırdım. Askere-şehir dışına okumaya gidince açılırsın. Bence psikiyatriden randevu al, özgüven problemini aşabileceğin kendini daha rahat hissedebileceğin psikiyatri ilaçları var. Doktor sıkıntını dinledikten sonra o ilaçlardan yazar.
Şuan özgüven problemim yok, ancak sosyalmiyim hayır değilim

. Ben sosyal olmayı sevmiyorum, evde birşeyler okuyup,araştırıp öğrenmek daha eğlenceli geliyor. Ondan dolayı başkaları gibi olmak zorunda hissetme kendini, nasıl mutlu hissediyorsan öyle yaşa hayatı.