MusLumcu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yazıyı güncelleyip, konu hakkında ve alt anahtar kelimeler ile ilgili yazıya ek bilgiler vererek, eski yazıları güncelleştirme + seo puanı diyebiliriz.
BigSEO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- Mesela yazıyı gncellemek google nazarında ne anlama gelir?
Günce içerikleri ve güncellene siteleri Google her zaman sevmiştir ki bunun bir çok örneğini gördük.

- Yazıyı hergün güncellemek faydalı mı?
Her gün yerine arada güncellemek faydalı olur. Search consoledan takip edilerek tıklama ve aranma sayıları düşüşe geçmiş bir makaleyi güncellemek işe yarabilir. Bu yöntemi Neil Patel güzel bir şekilde uygulayıp güzel dönüşler almıştı.

- Yazıyı gncelleyince yazı yayınlanma tarihini güncellemek hata mı yoksa yararlı mı?
Tarihi de güncellemek yararlı olacaktır.

- Yazı tarihini değiştirince sıralamada düşme yükselme arasındaki ilişki...
Sıralama kaybetme durumunu sadece tarihe bağlamak doğru olmaz. Makale kalitesi, güncellenen içerik vs bunlarda önemlidir.
Eyupoglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elbette seocu değilim ama naçizane cevap vermek isterim. Haber sitelerinin sıklıkla uyguladığı bir taktiktir. İyi ve kötüsü vardır muhakkak haber siteleri bunun kötü tarafını yapmaktadır. Yani içerisine bir katkı sağlamadan sadece yazıyı güncelmiş gibi yeni tarihleri ile yayınlarlar.
Lakin siz yazı içerisine ekleme yapıp tarihsel olarak da uptade tarihi koyarsanız daha iyi sonuçlar tabi ki alırsınız. Aslında vaktiniz varsa size bir iki kaynak sunayım. Birici yeğenim neil patel bu konuda şunu diyor, https://neilpatel.com/blog/updating-...boost-ranking/ webmasterlerin can dostu ahrefs ise şu şekilde dile getirmiş https://ahrefs.com/blog/republishing-content/ . Ahrefsi daha ciddiye alabilirsin hubspot ile ikisi genelde analiz ve gözlem yaptıktan sonra makaleye dökerler.
baliktasarim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Abi yazı tarihini güncellemek özellikle sonuçlar listelendiğinde kullanıcıların tıklama oranını da arttırıyor. Arama sonuçlarında içeriklerin tarihleri de göründüğü için birçok kullanıcı eski tarihli içeriklerin güncelliğini yitirmiş olacağını düşündüğü için tıklama gereği duymayabiliyor. Bir de search console'dan takip edip, içeriğe işaret eden, yeni anahtar kelimelerle içeriği optimize etmenin, sıralamada ciddi manada ivme kattığını birkaç projede gözlemledim. Kolay gelsin
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mesela özel günler gelmeden haber sitelerinin bir önceki senelerde paylaştığını tekrar güncelleme yaptığını çok görmüştüm. Hala yapıyorlar mı bilmiyorum ama etkisi var güncellemelerin.
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Biraz zaman içeriğini sürekli güncelledim yazıları test edeceğim. Sıralamada düşersem ve güncelleme yapılan yazılarda sıralama değişimleri toplu olarak negatif pozitif olarak değişiyorsa ona göre aksiyon alacagım..

Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim...