Din tamamen kişinin kendisini bağlayan bir husus olduğu için işin dini boyutuna yorum yapmak istemiyorum. Bu durumda faiz-vade olaylarını yasal açıdan ele aldığımızda bir problem yok. Fakat günümüzde faize yatırılan para bile zarar ettirir hale geldi. Paranın dövizde veya altında kalması, hatta mümkünse ve ilginiz varsa güvenilir bir Bitcoin cüzdanında tutmak çok daha iyi oluyor. Özellikle uzun vadeli süreçte parasını korumak isteyenler için benim tercihim Bitcoin olurdu.
Bu kez konuyu milli duygular yönünden ele alırsak doların yıllardır süregelen kesintisiz artışına göre ya dolar alacaksınız ya milli duygu adı altında milletvekillerinin doları daha ucuza almasına vesile olmuş olacaksınız. Aynı zamanda paranızın erimesini izlerken...
Her zaman din, milli duygular ve para arasında seçim yapmak zorunda değiliz. Lakin, yönetenler Milli Eğitim'e ayrılan bütçenin çok daha fazlasını Diyanet'e ayırıyorlarsa onlar zaten sizin adınıza çoktan bir seçim yapmış demektir. Amacım siyasi bir tartışma yaratmak değil, yazdıklarım da siyasi partilerden bağımsızdır onu da not düşeyim.