Hocam Kanal İstanbul projesi bir günde karar verilip aynı gün temeli atılan bir proje değil. Yıllardır fizibilitesi yapılıyor. Ve en az 3-4 defa fizibilite raporlarına istinaden güzergahı değiştirilmiş, revize edilmiş bir proje. Projeye karşı olan hangi bilim insanları ? Bunların karşı olmalarının sebepleri ve bilimsel dayanakları ne ? Bugün corona virüse inanmayan ve aşıya karşı olanda bir sürü bilim insanı var. O zaman ne diyelim ? Kanal İstanbul zararlıdır, virüs yoktur.
Başından beri karşı çıkılan projeye sırf ben yaptım oldu kafası ile yaklaşılırsa tabiki bir günde karar verilip temeli atılmaz. ÇED raporuna kadar her şey de projenin yanlış olduğu belli iken birkaç yanlı firmanın yaptığı araştırmaları baz alıyor olmanız işini hakkıyla yapan bilim adamlarına saygısızlık en başta. Yahu her şeyi geçtim binlerce ağaç kesilecek bunu görmek için kör olmak gerekiyor. Ya da moloz taşıyan binlerce kamyonun trafiğe girmesi demek daha fazla trafik daha fazla zehirli gaz vs demek. Uzman jeologların deprem riskini söyleyeceğim ne alakası var diyeceksiniz ona girmiyorum bile. Buna ek olarak zaten sata sata bir şey kalmamıştı Kanal İstanbul çevresindeki neredeyse tüm araziler Katar'lılara satıldığı için proje için Katar İstanbul diyorlar diyeceğim adamlar mal almış ne var bunda dersiniz ülke topraklarının satılması falan umrunuzda değil. Ayrıca ek olarak birkaç mesaj yukarıda tankerler vs oraya kullanmak isteyeceklerdir yazmışsınız öyle de bir şey olmayacak. Rica ediyorum bana da yüksek lisans tezinin linkini atmayın lojistikçiyim kara, deniz ve havayolu taşıma organizatörlüğü yapıyorum hepsinin maliyetini artısını eksi vs durumlarını biliyorum. Neyse uzatmanın da anlamı yok dediğim gibi göz göre göre bir felaket geliyor ve ben yaptım oldu anlayışı ve bu anlayışı destekleyen şakşakçılar yüzünden gittikçe de kötü günler bizi bekliyor. Bizim de Dünya'daki sınavımız buymuş demek ki artık kendim için üzülmekten vazgeçtim zaten biz çekeceğimizi çekiyoruz da bu yapılan saçma sapan projeler, mega köprüler vs bunların acısı ileride çocuklarımızdan da çıkacak işte ona üzülüyorum. Size düşüncelerinizle mutluluklar diliyorum. İyi geceler.