Garfield adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
google sitedekı resımlerı yenı formatta gormek ıstıyormus format webp

kalktık eli ayagı duzgun bi eklenti bulduk webp extra mı ne sitedekı tum resımlerın formatını cevirdik yenı formata. sımdı bakıyorum sitede dolasırken resımler halen eskı formatta duruyor png ve jpg ama ss test yaptıgımda uyarı gıtmıs yanı sımdı sırf googleyı kısmen kandırmak ıcın google resımlerın yenı formatını gorsun diye sitedekı resımlerı kopyaladık ftp alanımızı 2 katınamı cıkarmıs olduk?

günahım kadar sevmıyorum su wordpresi...

https://blog.araclar.com.tr/

gorunurde yenı format yok ama arka planda google ıcın var harıka oldu gercekten
mustafabosnak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sanırım aynı eklentiyi kullanıyoruz hocam orada gözükmesinin ya da gözükmemesinin nasıl bir avantajı veya dezavantajı var bilmiyorum ama ben ayarlardan açmıştım onu
oguzhanx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

ilk önce uzantısına .webp eklediğini düşündüm sadece ama görünürde görseller .jpeg gerçektende, bende çok şaşırdım uyarı vermemesine.
bu eklentının gorevı su olması lazım, .jpeg .png ve benzeri formatakı resımlerı alıp webp e cevirip eskılerını sıler. google ya da bız baktıgımızda da yenı uzantıyı goruruz, ıcerık gırıldıgındede eklentı otomatık olarak ılgılı resmı yıne yenı formata donusturur. ama yok.

yanı ozetce birseye yaradıgı yok sılıcem ben eklentıyı
Yusu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eklenti .jpg, .png ve .jpeg dosyalarını .webp yapmıyor sadece tipini değiştiriyor.
Aşağıdaki görsele bakarsanız zaten anlarsınız. Görsel jpg ama tipi webp olduğu için google onu webp olarak algılıyor.

bu eklentiyide kaldırdım cache eklentısı vardı onuda kaldırdım, site kendıne geldı.
Arkadaşlar worpdress veya eklentilerde aslında hiçbir sorun yok.
Asıl sorun okumadığınızdan kaynaklanıyor. Her eklentinin bir kullanım klavuzu var.
https://tr.wordpress.org/plugins/webp-express/ SSS kısmında bunları bulabilirsiniz.
Yönergeleri dikkatli okumalısınız.
Ben sizin sitenizde resimleri inceledim. Sizin resimleriniz webp. Hatta kanıt isterseniz jpg olarak gördüğünüz resimlere sağ tıklayıp indir dediğinizde webp olarak kaydediyor. Yönergelerde dediği gibi tarayıcının jpg göstermesine aldınmayın. Yapılması gereken bir takım modifikasyonlar var: Açıklamalarda gayet net bahsedilmiş. Kullandığınız sisteme göre nginx olur lightspeed olur bunları yapılandırmalısınız.
Aynı zamanda siz cloudflare kullanıyorsunuz ücretsiz sürüm cloudflare ile bu eklentiyi kullandığınızda birtakım sorunlar da yaşarsınız. Cloudflare webp ve jpg cacheliyor ve webp cachelerde herkese webp gösteriyor karşı tarayıcı desteklemese bile webp gösterecek ve webp desteklemeyen tarayıcılarda da resimler gözükmeyecektir. Yani ayrıca Cloudflare için yapılandırması gerekiyor. Cloudflare ücretsiz sürümde de yapılabilecek ayarlamalar var. Kısacası ben eklentiyi yükledim çalışmıyor vs gibi bir sorun yok. Yapılandırması gereken eksikleri giderirseniz sorunları aşarsınız.
Dediğim gibi jpg gösteren resimler aslında webpdir. Zaten webp olduğunun kanıtı çok google tarayıcıda network sekmesinde resimlere baktığınızda tür olarak webp gösteriyor. Hız teselerinde webp sorunu çıkmaz. Tarayıcıda öyle güzkmesinin yapılandırma eksikliğinden kaynaklanıyor. Bu konular detaylı cloudflare kullanıp kullanmamanıza göre bile webp express ayarları değişiyor. Ben hiçbişeyle uğraşmak istemiyorum diyorsanız para verip cloudflare pro plan alabilirsiniz veya shotpixel ücretli kullnabilirsiniz. Hiçkimse ücretsiz eklentileri size sıfır modifikasyonsuz olarak tüm sorunlarınızı halledecek şekilde vermez. Zaten öyle bişe olsa ücretli resim optimizasyon eklentileri satılmazdı.
Webp eklentisi sorunsuz bir eklentidir bu arada. ben bakış açınızı değiştirmek için bunları karaladım.