bakış açım gayet güzel evet çünkü 80 milyonluk halkın kendisi, kendi parasına ilgi duymaz ve ülkesinin parasını bırakıp diğer enstrümanlara kaçış yaparsa, ben bunu sorgularım. topu başkalarına atmasın herkes. başkalarının hataları elbet var, olmaya da devam edecek fakat kendiniz? 80 milyonun beraber hareket ettiği bi furya, ilerde ne sonuçlar doğuracak? sen kendini 1 kişi görüyorsun. senin gibi milyonlar aynı şeyi yaptığında sonuç ne olacak sanıyorsun?
80 Milyon herkez TL'ye geçti diyelim. Ülkedeki 1 tane bile dolar kalmadı, sınır dışı yaptık doları

Şimdi 1000$ lık iphone 13 pro max almak istedi 80 milyon içinden bir kişi . Ülkede hiç dolar yok. O kişi iphoneyi nasıl alabilir ?
Ya iphone 13'ü işlemcisinden tutun kamerasına kadar en küçük malzemesini kendi içimizde üretmemiz gerekli. Yada Dolar ile İphone'yi almamız gerekli.
Ülkenin daha büyük problemlerinden biri üretememek. Neredeyse herşeyi dolar üzerinden alıyoruz malesef.
İphone 13 sadece bir örnek. İnsanlar araba,kıyafet,yiyecek vs.vs almak için dolar'a ihtiyaç duyacak ve elindeki TL'leri satıp Dolar almak durumunda kalacak.
Buda TL'nin değer kaybına sebep olacak. Dolar artmıyor. TL değer kaybediyor.
Çünki çoğu şeyin yolu Dolar'dan geçiyor.
Ülkenin yeraltı kaynaklarından çıkan "SU" bile pahallanıyor. Neden ? Çünki benzinin fiyatı arttı(Dolar ile alınıyor). Artık o suyun "A" Noktasından "B" noktasına taşımanın maliyeti arttı.
Üreticide doğal olarak fiyatı arttırdı. Sebep sonuç ilişkisi birçok şey bulabilirsiniz böyle.