monitörü göz hizanıza getirip mümkünse ortopedik bi koltuk kullanmak. Ortopedik adam akıllı koltuklar en son 8k fiyatlaraydi. Sizi dik tutacak bi oyuncu koltuğu da olabilir.
Hocam monitörü biraz daha yukarıya kaldırdım önerin üzerine fakat bahsettiğin düzeydeki koltukları almak gibi bir planım yok ve milyoner olduğum yada problemim çekilmez bir hal alana kadar da olmayacak sanırım. Milyoner olma ihtimalim çok düşük olsa da, diğer ihtimal yakındır gibi.
Koltuk, sandalyede dik oturun ve monitörü göz hızasına getirin, visco yastık kullanın. Gün içinde esneme hareketleri yapın.
Profesyonel destek için beyin cerrahi ve fizik tedavi uzmanlarına gözükün.
Seyahat boyun yastıkları geldi aklıma ama onun da boyun kaslarını tembelleştirerek sonrasında daha kötü bir hal alabileceği gibi bir intiba var şu an bende. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Fitness, tabii haftada 2-3 günden öteye geçemiyorum ve bazen o da olmuyor. Onun dışında youtube'daki esnetme amaçlı egzersizler var da, dokuyu yumuşatsa & esnetse de kaslarda güçsüzlük olduğu an oraya çok yük biniyor. Yani kısacası düzenli spor şart.
Hocam en güzel çözüm aslında, 6 - 7 sene öncesinde kısa bir dönem gitmiştim ve gerçekten de insana kendini iyi hissettiriyor ama zaman ayırmak diyeceğim de o işin bahanesi tabi, o disipline girmek gerçekten de zor. Herkesin söylediği gibi bir sonraki ay spora başlayacağım, umarım o ay yakındır.
Senelerdir çekiyorum kanka , yüzme çok iyi geliyor bana
Hocam yazdan yaza yaptığım bir aktivite normalde, alışkanlık haline getirmek zordur sanırım ama iyi geleceğine eminim, teşekkürler.
Günün büyük bir kısmını bilgisayar başında geçirenlerin kronik rahatsızlığı olan boyun fıtığı başlangıcı da olabilir. Öncelikle bir fizik tedavi bölümüne muayene olmanızı, ve boyun fıtığı başlangıcı var ise destekli boyun fıtığı yastığı almanızı tavsiye ederim
Toplumun çoğunda olduğu gibi benimde iş sarpa sarmadan doktora görünmek gibi bir alışkanlığım yok ama bir takım sorunlar olduğunun farkındayım şu son bir kaç gündür, yakın zamanda gideceğim.
Konu altına yanıt bırakan herkese teşekkür ederim.