merakımdan soruyorum. Türk lirasında kalıyorum, %50 hissedilen enflasyon karşısında param günden güne erimesin diye faizde duruyorum. inandığınız din bu yüzden bana yanacaksın diyor mesela. dövize, altına geçsem kendi ülkemin parası daha fazla değer kaybedecek. evet altın, döviz arttıkça benim cebim bi nebze güvencede olacak fakat ülkenin parasının pul kadar değeri kalmayacak herkes her geçen gün bunu yapmayı sürdürdükçe. tüm bu rezalete rağmen ben kendi paramda kalmaya devam ediyorum. peki, özellikle dini bütün kardeşlerimize bu sorum : altına, dövize geçtiğiniz için kendinizi mutlu, dini yönden de içiniz rahat hissediyor musunuz?
bazı arkadaşlar mutluyuz demiş. o yüzden ek bir soru daha soruyorum.
peki milli yönden mutlu hissediyor musunuz? şayet hissediyorsanız, Türk'e, Türklüğe dair bir aidiyet hissediyor musunuz?
Son cümle çok saçma olmuş. İnsanlar parasını korumak için farklı araçlara yöneliyor diye Türk olmaktan vazmı geçmiş oluyor?
Paranızı faize de yatırsanız, altına da dolara da yatırsanız her halükarda paranız yine pul oluyor. Tabii enflasyona göre korunmuş oluyor ama zamlar o denli artıyor ki emtia da ki artışın bile önüne geçiyor. Bu sefer ya aldığınız araç da kalıyorsunuz yada harcama yapmaktan korkuyorsunuz.
Dini yönden de kişinin kendi düşüncesi önemli. Teyzem hacca gitti geldi ama aldığı parayı faize yatırıyor. Başı da beladan kurtulmuyor. Ne hastalığı bitiyor ne derdi. Ben harama helale dikkat edenin daha huzurlu olduğunu düşünüyorum. Maddi anlamda sıkıntısı oluyor ama zaten tevekkül ediyor kabulleniyorsa çok da kafasına takmıyor. Ama evliyse, çoluğu çocuğu varsa, hanımı her istediğini almak istiyorsa ister istemez çoğu kişide haram helal anlayışı ortadan kalkıyor. Bunlar tabii benim şahsi düşüncem. Herkes katılmak zorunda değil.