Maharaja adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada kimse yalan söylemiyor. Nitekim bu durumu düzeltmeniz gerekiyor. Yarın öbürgün sunucularda problem olması halinde çok daha büyük problemlere yol açar. Buyrun daha 2 gün yedek sordum bana verilen yanıt. (Site boyutu sadece 750 MB.)

Merhabalar,
Kontrol ettiğimde sistemde ilgili kullanıcıya ait bir yedek bulunmuyor. Elinizde bir cPanel tam yedeği bulunuyor ise iletmeniz durumunda yedeği restore edebiliriz.

Diger soru ve problemlerinize yardimci olmaktan mutluluk duyarim.
Kimseye yalan söylüyorsun demedim zaten, eksik bilgi hatalı bilgi veriliyor.

Tüm sitelerin hatta tüm sunucuların son 7 gün içindeki 3 farklı noktaya dönebileceği tüm yedekler mevcut. Bu yedekler acil durumlarda geri dönüş için alınıyor. Full sunucu yedeği. cPanel yedekleri ise belirli kurallar kaidelerle alınıyor, 4gb dosya boyutu ya da inode sayısına göre ayrılıyor. Bu kurallara dahil olan tüm yedekleri ücretsiz şekilde kullanıcılarımıza iletiyoruz.

Fakat bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi, herkesin sitesi kendisi için önemli, içerisinde ne olduğu bizi gerçekten ilgilendirmiyor, isterse sıfır bir wordpress kurulumu olsun, herkesin kendi dosyası, eğer sizin yedek almanız gerekmiyor olsaydı inanın panellerde yedekleme diye bir bölüm olmazdı. Bu kadar zor olmamalı bu konu diye düşünüyorum yıllardır aynı sohbetleri yapıyoruz.

Herkesin yedeği önemli ama herkesin işi bir değil, kurallara uyanları dediğim gibi ücretsiz veriyoruz, ama birisi yanlışlıkla bir dosya sildi diye, 1.5-2 tb boyutundaki diski mount edip onun içinden dosya veya sql çıkarıp yerine yüklemek manuel bir iş, zaman alıyor, her gün bir sunucudan böyle yedek çıkarmaya çalışsak düşünsenize buradaki iş yükünü? Biz web sitelerinizi barındıracak alanlar ve sağlıyoruz size ve bunların yedeklemesini SİZİN HATANIZI TELAFİ ETMEK İÇİN almıyoruz, sunucuda, donanımda, yazılımda ortaya çıkabilecek aksi durumda TÜM SUNUCUYU geri yüklemek için alıyoruz.

Siz sitenize bir zarar vermezseniz zaten biz dosyanızı kaybetmiyoruz, disk yandı veri yok demiyoruz, ya da ne bileyim bir sabah uyandığınızda herşeyinizi kaybetmiyorsunuz. Çünkü sunucular zaten üzerindeki disklerde çalışmıyor, kendi özel ups'inden kontrol ünitesine, elektrik kablosundan fiber bağlantı kablolarına, üzerinde bulunan her tipte disk için yine üzerinde en az 5 tane yedek disk bulunduran bir yapı çalışıyor. Burada veri kaybı oluşması çok büyük şanssızlıkların bir araya gelmesi sonucu oluşabilir.

Biz bu yapıda kimseye verini kaybettik, dosyaların silindi, demedik, kaldı ki silinse bile en uzak 2 gün önceki yedeği zaten var elimizde.

Şimdi soru şu, yedekleme hizmeti için herhangi bir ücret talep etmiyoruz, sitelerinizi ücretsiz yedeklediğimizi belirtiyoruz. Neden yedekliyoruz? ;

AKSİ BİR DURUMDA YANİ BİZDEN KAYNAKLANABİLECEK BİR DURUMDA SİTELERİNİZİ EN AZ ZARARLA HIZLICA YAYINA ALMAK İÇİN.

Bunun yanında ne diyoruz? şu şu şu kurallarla sitelerinizin cPanel yedeklerini de alıyoruz istediginizde ücretsiz veriyoruz diyoruz. Bu da ekstrası.

Bize gelip makul, aslında makul de değil formalite icabı bir fatura ödeyerek yedeklerinize her an ulaşabiliyorsunuz, basit bir ücret ödenmesinin sebebi burada iş gücü kullanılması ve sunucularda yapılacak işlemlerin kücük bir maliyet doğurması. Ama biz yedek için 3 kuruş isteyince zaten kötü firma oluyoruz anında.. E hal böyleyken de kusura bakmayın sizi korumak kendimizi korumak için oluşturduğumuz yedekleme altyapısını da yanlışlıkla tek bir dosyasını silen kullanıcılar için oyuncak haline getiremeyiz.

Şimdi işin komik kısmına gelelim, hosting hesabında bulundurulan ve yedekleme işlerini zorlaştıran bazı durumlar ;

X bir kullanıcı 46GB nişan videosunu hosting hizmetine yüklemiş yedekte dursun diye,
Y bir kullanıcı 100gb film arşivini kaybolmasın diye web hosting alanına yüklemiş
Z bir kurumsal müşteri 35 gb boyutunda maillerini Bireysel Limitsiz hosting hesabında barındırıyor,
Q bir kullanıcı elindeki karikatür arşivini web sitesine yüklemiş kullanıcılarına servis ediyor, boyutunu hatırlamıyorum.

http://alastyr.pics/srkn/20211105-7wb-7kb.png Bir tane web hosting sunucumuz bu, ilk 10 site 400 gb disk alanı kaplıyor. 450 tane site var bu sunucuda, bu ilk 10dan sonra da 20 li 10lu gb lar çok daha fazla, misal bu listede 5 tane 30gb+ site varsa devamında 20 tane 20gb+ 30-40 adet te 10gb+ kullanan site var. İlk sıradaki 75 gb lık sitenin yedeklenmesi 1 saati geçiyor, çünkü içerisinde yüzbinlerce küçük dosya var.

Bu konuda durumlar ve sonuçlar aslında çok net. Düzeltmemiz gereken bir durum olduğunu düşünmüyorum. Çıkıpta birisi derse Alastyr'ın sunucusu bozuldu, tüm sitelerim silindi hiç birinin yedeği yokmuş, o zaman haklısınız diyebilirim.