mesajınıza yarıya kadar tahammül edebildim. sizin bildiğinizin üzerinde bir bilgi olduğunu kabul etmelisiniz. merkez bankası rezervi neden altın olarak tutuluyor hiç merak ettiniz mi? bu ülkenin mirası TL değil altındır. bu konuda bilgilenmenizi isterim. elinizde TL tutunca TL değer kazanmıyor. Zira politik olarak düşüneceksek bu ülkenin yarısının altın, gümüş kısaca döviz almıyor olması gerekir. Oy oranına bakınca bunu görüyoruz çünkü. Fakat baktığınızda böyle bir istatistik yok. Hatta sizden 200 300 bin kişi falan kalmıştır eğer gerçekten sadece TL ile işlem görüyor iseniz. Bunlar istatistikler. Kişisel görüşlere de saygı duymanız gerekir kaldı ki benim kişisel değil istatistiksel görüşlerim bunlar. Bugün 560 TL parası olan 1 gram altın alıyor. Sizin dediğiniz eşik çoktan geçildi. İnsanın kendi alım gücünü korumasını eleştirmenize ben şahsen anlam veremedim.

Değerlerden bahsediyorsunuz, eskiler hep altın alır. Yaşınızı bilmiyorum ama orta yaşlı biri olarak gençlerin yoğunlukta olduğu bu ortamda değerlerimizi bu şekilde lanse etmenizi doğru bulmuyorum. Yaşlılarımız dişini bile altın yaptırırdı. Bakınız bugün ailesinden ev araba kalan kim varsa altın birikimi sayesinde bu refaha kavuştu.

Ekleme: Yeni dikkatimi çekti, mesajınız ve profil resminiz muazzam uyuyor. TL savunucusu birinin profil resminde BTC var. Yani ne yapalım? altın yerine BTC devam mı?
pinbtc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
amaçlarınız ceplerinizi doldurmak ve şahsi bir hayat sürmekse, haklısın. herkes en çok çıkarı sağlayacağı konu ne ise ona yoğunlaşır.

ancak amaçlarınız, değerlerinize, bırakılan mirasa sahip çıkmak ve onu güçlendirme çabasıysa elinizden geldiği ölçüde onun için mücadele etmeyi sürdürürsünüz. bizim amaçlarımızın tümü, öncelikli olarak ülkemizi korumak ve güçlendirmek olmalı. bunun temel yolu da önce ülkemizin parasına kıymet vermekten geçer. evet birileri yanlış politikalarıyla pek çok şeyi berbat edebilir. kaynaklarını sömürebilir, varlığını azaltabilir ama tüm bunların neticesinde sen ülkenin parasına bir gram güveni olmayan biri olarak kalıyorsan, yarın o gittiğinde de böyle kalmayı sürdürür ve tekrar türk lirasına dönüş yapmazsın kolay kolay. bu da, yarın sistem düzelmeye başlasa dahi oluşan alışkanlık ve kendi ülkenin parası dışındaki varlıklara kaçma kültürü yüzünden yeni yönetimleri de zora sokar. haliyle, önceliğimiz şahsi çıkarlardan ziyade toplumumuz, vatanımız olmalı. bunun yolu da, paramıza kıymet vermekten geçer.

bu konunun açılmasının temel sebebi, bu bilinci anlatmak istemem. bugün korkuyor ve dolarda, altında duruyor olabilirsin ama yarın mutlaka dön kendi ülkenin parasına.