Dinin ekonomi üzerinde bir etkisi yok. Olsa faiz olmazdı. Laik bir ülkede yaşıyoruz. Serbest piyasa ekonomisi uygulanıyor. Ayrıca benim dolara altına koştuğumu nerden biliyorsun? Sağa sola saldıracağına, insanların dinine laf atacağına benim gibi bir şey üret o zaman? Bir şey umrunda olacaksa üretim olsun.
toplumu var eden kesimin %90 ından fazlası müslüman ve parasını faizde yani kendi ülkesinin parasında tutmak yerine dolara, altına şuna buna kaçıyor. tüm bu durum kendi ülkesinin parasını değersizleştirip doların, altının yükselmesine yarıyor. yani yöneticilerin hamlelerinin etkisi olduğu kadar dinin etkisi de yüksek. acaba bu bilince ne zaman ulaşırsınız, her neyse.
saldırı kısmına gelince. sen yorum yapıyorsun, ben yorum yapıyorum. benim yaptığım yorumu saldırı diye düşünmenin temel sebebi anlattıklarıma değil, hedef aldığıma odaklanman. bir gün anlatılanı dinleyip sorgulamayı düşünürsen, o zaman saldırı olmadığını daha iyi idrak edersin.
üretim ksımına gelince. benim hayatım üretmek konusuna adanmış durumda zaten. ancak bu sadece üretmeyle yeterli bi mevzu değil. bilişsel düzeyi de yükseltip farkındalığı artırmak da önemli.