fosfolipid adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ASP diyerek ASP.NET veya ASP.NET Core frameworklerini kastetmek istiyorsun sanırım. Çünkü yalnızca ASP dersen 1996 da çıkartılan "server side engine" anlaşılır.

Günümüzde Microsoft'un geliştirdiği yeni nesil uygulama geliştirme ve uygulama çalıştırma platformları var. Bunların isimleri .NET Framework, .NET Core ve .NET.

Ayrıca bunların üzerine dikey olarak konumlanmış olan ASP.NET ve ASP.NET Core isimli web frameworkleri var. Tüm bu platformların amiral gemisi niteliğinde olan programlama dili ise C#.

Arkadaşların yazdığı MSSQL, MYSQL cevapları komple yanlış. ASP.NET ile web uygulaması yaptığında istediğin veritabanı ile çalışırsın.

Popülerlik olarak C#, PHP den çok çok daha popüler bir dil. Zaten dil olarak karşılaştırmaya dahi gerek yok. C# ezer geçer. R10 ve benzeri platformlarda insanların PHP tercih etme sebebi öğrenme sürecinin kolay olması. C# ve ASP.NET öğrenmek çok daha zor.

Bir başka arkadaş "geliştirmek için çok fazla araç gerektirmesi" demiş. Bu da yanlış. Geliştirme ortamı son derece kolay.

Buraya yazılan cevapların çoğu yanlış bilgi içerecek. C# ve ASP.NET ekosistemine uzak olan kişiler yanlış bilgiler verecek. Özellikle sormak istediğin bir şey olursa mesaj at cevaplarım.
Tam cevap yazmaya başlayacaktım arkadaş yazmak istediğim herşeyi yazmış helal olsun
Cevapların hemen hemen hepsi yanlış bilgi içeriyor.
ayrıca diğer bir arkadaşın da söylediği gibi .net core ile işletim sistemi bağımlılığı da ortadan kalkıyor.
Soruyu soran ve cevaplayan arkadaşlara biraz araştırmalarını öneriyorum.