Dikkat ettiysen ben sorduğun sorunun cevabını verdim, Tekrar alıntılamam gerekirse;
"Bizi yaratan bu yüce varlık, bizim kadar zeki değil mi? ben ona bir açıklama yapmak istediğimde, anlamayacak mı?"
Sen seni yaratan tanrının hangi boyutta olduğunu,
Kimbilir belkide sen dünyaya gelmeden önce ve dünya daha ortada yokken başka bir boyutta dünyaya gönderilmeni ve imtihan edilmeni senin kendin seçtiğin olabilir
işte bundan bahsediyorum. lütfen insallaştırmayın tanrıyı. çünkü insanlar çok aciz varlıklar.
Alıntı
Şuanki aklın, sen daha dünyaya gelmeden önce Allah ile aranda geçen meseleyi kavrayabilir mi?
burada şunu belirtiyorum. bunu ben anladıysam, tanrı da anlayabilir değil mi? :)
genelde bu konularda tartışmayı sevmem, çünkü din kör inançtır. sorgulamayı gerektirmez. ancak bize verilen aklın kıymetini bilmeliyiz. açıkça günümüzde anlaşılabilecek bir durumu, dini kaygılarımızı öne çıkararak kendimizi avutamayız. bugün iş kurmak isteyen birisi, kredi çekmekten başka bir yöntem ile ilerleyemez. size bu devirde borç verebilecek birisi var mı? yaklaşık 250k borç istiyorum mesela sizden. verebilir misiniz? hayır. bunun hizmetini veren bir kurum var ve parasını geri aldığında, sizden belli bir hizmet bedeli almak zorunda. bu şekilde gelir elde edecek ve başka insanlara borç verebilecek. ayrıca enflasyon bedelini de almak zorunda. çünkü bu ayın başında maaş alan birisi, ayın sonuna kadar gelirinin yüzde onunu kaybediyor. bu kadar açıklamama neden olan sizin buna rağmen inkar edebilecek olmanız, ya benden çok daha fazla gelir elde etmeniz ya da kendinize bu zulmü layık görmeniz gerektiğine işaret eder. bugün insanlar parasızlıktan intihar ediyor. iş kurmak isteyen gençlerin önüne ise parasızlık çıkıyor. böyle bir durumda banka gibi regülasyona tabii kredi veren kurumlar olmasaydı, tefeciler ve "hayrına" borç veren insanlar ile alışveriş yapacaktık. bu finans hakkında bilgisi olmayan birisinin yorumu ve ben bunu google üzerinden araştırabiliyor ve size bu forum aracılığıyla anlatabiliyorsam, sizde bu bilgiye erişebilirsiniz demek oluyor. lütfen aklımızı devre dışı bırakmayalım. çünkü aklını devre dışı bırakanlar bu ülke ve bu ülke insanına o kadar zarar verdi ki, insanlar normalde hakları olan durumları kendilerine lüks görüyor. bolca sorgu içeren günler dilerim.
Alıntı
Boyutsal kavramların inzahını yapabilirmisin.
bakın burada tanrı bilimini insanların anlamasını konuşmuyoruz. tanrı'nın bizden yüce bir varlık olduğunu ve bizim aklımızın onda çok daha fazla olduğunu, dolayısıyla bu durumu ona açıklayabilecek olmamızı konuşuyoruz. tanrı'ya ait bir bilgiyi insanların anlama ihtimalinden bahsetmiyoruz. aşağıdan yukarıya bir yakarış gibi yani :)
dipnot: çok hızlı konu geçişi yapmışım, kusura bakmayın lütfen. :)