İnşaat sektörü ülkede tüm sektörlere ne kadar etkisi var inşaatta kullanılan hammaddeler ne kadar yerli cımbızla laf seçmek değil benim derdim.

Benim söylemek istediğim TL de kalmak istiyorsan ekonomiye faydan olabilmesi için finans sektörüne sokmam gerekli. Bunu illa faiz ile yapmana gerek yok altın ile finans sektörüne sokarsan bankalar merkez bankasında tutmaları gereken karşılığı senin altının ile tutarak daha fazla TL ile üretime destek olabilir . Katılım bankaları ile tutarsan faiz elde etmemiş olursun.

Eğer paranı harcayarak korumak istersen yatırıma donusturebilirsin bu yatırım en basit hali ile mülk almak iken kişinin bilgi beceri yetenek ve zaman yönetimine göre küçük sera isletmeciliginden ithalat altarnetifi sanayi ara mamul üretimi yapmaya kadar çeşitlidir.

Benim söylemek istediğim senin anlamak istemediğin yada anlamamazliktan geldiğin nokta senin döviz talebin ile sen kurları yukseltemezsin bireysel olarak. Bireysel olarak döviz kazandırmak ile dusurebilecegin gibi ithalata dayalı tüketim ile arttirabilirsin.

Sen Almanya Google dan gelir elde edip bunun bozumunu sağlayarak ülkeye döviz sokan bir kişi olarak üzerine düşen görevi yapıyorsan tüketimlerinde yerliden yana isen haram olan faiz den kaçınmak için paranı bankada fon da hisse senedinde devlet iç borçlanma kağıtlarında tutuyorsan için rahat bir şekilde uyuyabilirsin.

Ben şahsım adına rahat uyuyorum ve kimseyi kendini suanki enflasyonist ekonomide korumaya çalıştığı için suçlamıyorum ( ki bu suçlamayi yapmak benim haddim değil). Ben sucalama yapmaktan ise cevremdekilere ülkeye nasıl döviz kazandirabilirler ülkenin servetini yurtdışına gitmesini nasıl engelleyebilir ler bunlar üzerine bildiklerimi anlatırım. Ben her ay yurtdışı kaynaklı çevremdeki insanlara ek gelir olarak ne kadar kazanabilirler nasıl kazanabilirler in peşinde koşuyorum.

Klavye kahramanlığı yaparak kimseyle kavga etmeye niyetim yok zaten burada kimse kimsenin bilgisini becerisini sorgulayabilecegi bir ortam yok. Sen ülken için iyi olduğunu düşündüğün şeyi yap bende benimkini yeterki herkes birşey yapsın bu ülkenin yararına