AldagBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aşağıda paylaştığım yazının olduğu kitabı okuyana kadar, bazen yalnız yolda yürürken anlamını veremediğim adını koyamadığım düşünceye kapılırdım, gerçi hala kapılıyorum ama en azından adını koyabildim

Belki de ben kainatın tamamında bir şeyler hisseden tek varlığındır ve diğer tüm insanlar ve hayvanlar robotlardan ibarettir.
Belki de rüya görüyorumdur ve tanıştığım herkes rüyamdaki karakterlerdir Belki de sanal bir dünyaya hapsolmuşumdur ve diğer tüm varlıklar sıradan simülasyonlardır.

Mevcut bilimsel kabullere göre, deneyimlediğim her şey beynim deki elektrik hareketliliğinin bir sonucuysa, teorik olarak gerçek dünyadan hiçbir şekilde ayıramayacağım tamamen sanal bir dün ya yaratmam mümkün olabilir.
Kimi beyin araştırmacıları çok da uzak olmayan bir gelecekte bunun mümkün olabileceğine inanıyor.
Belki de zaten böyle bir simülasyonun içindesinizdir, kim bilir?
Bir bakmışsınız takvim 2216'yı gösteriyor ve siz de sıkılmış ergen bir karakter olarak "sanal dünya" oyununun içinde, 21. yüzyılın ilkel ve heyecanlı dünyasında gezintiye çıkmışsınız.
Buna bir kez ikna olduğunuzda, matematik bilimi korkutucu sonuçlar için yardımını esirgemeyecektir:
Gerçek tek bir dünya varken, muhtemel sanal dünyaların sayısı sonsuz olacaktır; bu durumda gerçek olan tek dünyada yaşıyor olma ihtimaliniz neredeyse sıfırdır.
Hocam inanın tamamen aynı fikirdeyim sizinle. Bazen öyle düşüncelere kapılıyorum ki kendimi alıkoyamıyorum. Acaba diyorum aslında herşey bir rüya mı veya aslında sadece hayat bana karşı kurulmuş bir simülasyon mu diyorum. Bazen kafamdan geçirdiğim ne varsa hepsi gerçekleşiyor aklıma ne gelirse ertesi gününde karşılaşıyorum. Çok ilginç
posedion91 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende böyle başlamıştım antidepresanlara hdhs
😄😄