Kendisinden bir süre önce mobil proxy (5GB) hizmeti satın aldım.
Hemen teslim edileceğini düşündüm ama ertesi günün ortalarında hizmet almaya başladım.
Bize teslim edilen proxy sadece HTTPS destekliydi. Kullandığım paketin trafiğini veya ne kadar kotamın kaldığını v.b. bilgilerini gösteren bir panel yoktu.
Herhangi bir ayarlama yapabileceğim hiçbir şey yoktu. Sadece dakikada bir değişen IP olayını bırakılan bir adres üzerinden hemen gerçekleştirmek için bir API vardı.
Kotayı ve trafiği görememem çok iyi bir şey değildi ama en büyük sorunu şimdi yazıyorum.

Tamamen verimsiz çalışan bir sistemleri var. Her gün proxy erişimim tamamen kopuyor ve satıcı ile iletişime geçerek saatlerce tekrar aktif hale getirilmesini bekliyorum.
Satıcı ürünü alana kadar ilgileniyordu ama beni bu konuda çok mağdur etti. Aldığım proxy uptime %50 bile denilemez. Belki diğer kişilere verilen hizmet bu şekilde sorunlu değildir ama ben gerçekten bayağı sorun yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum.
Bu uptime olayına ek olarak her dakikada olan IP değişimi bayağı uzun sürüyor ve bu bayağı can sıkıyor. Sistem çalışsa bile tam olarak verimli kullanamıyorsunuz.

Aldığım hizmet bu şekilde olmasaydı gerçekten en az 12 ay düzenli olarak kullanacaktım. Bitişi için gün sayıyorum...

Not: Bu yorumu ileride daha detaylı şekilde düzenleyeceğim.