OzerSengezer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar ikinize birden cevap vereyim hemen hemen aynı şeyler söylenmiş, yanlış anlaşılmak istemem.
Şimdi sisteme extra 1 taksi daha eklemek istemek bu taksinin plaka hakkınının kime verileceğini belirlemek olur, arz miktarını değiştirmek ya da bunu speküle etmek fiyatların düşmesine ve düşen fiyatlardan bunu fırsat olarak bekleyen gruplar için fırsat kapısı yaratılmasına sebep olur.
Yani yeni bir rant oluşturulur ve kendi grubuna yakın insanlar arasında bu şekilde dağıtılır.
Burada mevcut sistemi gram desteklediğimi düşünmeyin, kesinlikle değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum; rezil, mafyavari, trafikte terör estiren insanlardan kurtulmak istiyorum bende ama bunun çözümü extra taksi eklenmesinde değil.
Yeni gelen taksiler farklı insanlar tarafında mı kullanılacak? Hayır.
Yine aynı kadrolar değişip değişip tekrar önümüze sürülecek, tek farkeden rant olacak.
Bu arada kaynaklar için teşekkür ederim.
Böyle yozlaşmış bir sistemde sistem komple ortadan kaldırılmalı, gerekirse bütün taksi sürücüleri belediye elemanı yapılmalı, ağır bi' eğitimden geçirilmeli ve o şekilde yollara çıkmalı ve bunların karşılığında sürücü hakları gerçekten çok iyileştirilmelidir.
İnsanlar için cazip olan taksi plakası satın almak olmamalı, taksi sürücüsü olmak olmalı ki, kaliteli ve güvenli hizmetler verilebilsin.
Bu konuda londra örneği hakikaten incelenebilir ve uygulanabilir.
Benim burada itiraz ettiğim nokta, şu anda belediye başkanı bunların hiç birinden bahsetmiyor ve sadece yeni taksi eklenirse çözüm olacak gibi aktarıyor, bu yanlış, şu değişiklikle bu sadece rant çekişmesi oluyor ama hizmet gibi gösterilmeye çalışılıyor demektir.
Haklı olduğunuz yerler var ancak şunu gözden kaçırıyorsunuz hocam şimdi ki taksi plaka sayısında bir plaka değeri 2.5 milyonları görüyorsa sisteme 5000 taksi plakası daha eklendiği zaman bu değerler görülemeyecek. Zaten plaka sahipleri ve sebebini bir türlü anlayamadığım şekilde bazı taksi şoförlerinin bu sisteme karşı çıkmasının sebebi de budur. Sisteme dahil edilecek her plaka plakaların değerini düşürecektir ki olması gereken şey de budur.

Ek olarak plaka almak isteyenlerde de şoförlük tek geçim kaynağı olacak şartına bakılacak yani trilyonları olup da her sektöre yatırım yapan adam şartı sağlayamadığı için plaka alamayacak.