CtrL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Okula getirilmemesi gereken eşyaları anlıyorum ancak okul yönetiminin kişisel eşyasına el koyması hangi yasal hak acaba? Bilmediğimden soruyorum, aydınlatabilir misiniz..

@umutaki; Böyle bir haklarının olabileceğini sanmıyorum, yasak bir davranışta bulunursanız bunun karşılığı neyse okul yönetimi tarafından verilebilecek uzaklaştırma gibi cezaları alabilirsiniz bence. Kişisel eşyanıza el koyarak sizi iletişim hakkınızdan mahrum etme yetkilerinin olduğunu düşünmüyorum.
Hatta Türk Ceza Kanunu'nda şöyle bir madde var:
TCK Madde 124: (1) Kişiler arasındaki haberleşmenin hukuka aykırı olarak engellenmesi halinde, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.
selam;
http://mebk12.meb.gov.tr/meb_iys_dos...rallarYmYz.pdf (sayfa 5 bknz)
ELEKTRONİK ALETLER KULLANIM KURALLARI
1. Derslik içi elektronik aletlerin kullanımı ders öğretmeni tarafından yönlendirilir.
2. Ders öğretmeninin bilgisi dışında öğrenciler derslik deki elektronik aletlere dokunmaz, farklı amaçlar için kullanmaz.
3. Öğrenciler gerektiğinde Okuldaki tüm telefonları kullanabilirler. Ancak yanlarında cep telefonu, fotoğraf makinesi, vb elektronik aletler getirdiklerinde, bunları son ders bitimine kadar Müdür Yardımcısının bilgisi ve izni dışında kullanamazlar.
4. Bu aletlerin ders saatlerinde ve herhangi bir Okul etkinliği esnasında kullanılması yasaktır.
5. Yukarıda belirtilen kurallara uyulmadığı durumlarda, öğretmenler bu aletleri alır ve ilgili Müdür Yardımcısına, üzerine kime ait olduğunu yazarak teslim ederler. Müdür Yardımcısı, kendisine teslim edilen bu aletleri, kendi belirlediği zamanda, öğrenci velisine teslim eder.
6. Okula getirilen bu aletlerin sorumluluğu tümüyle öğrenciye aittir. Kaybolduğunda Okulun herhangi bir sorumluluğu yoktur