Bu konuda basit bir kripto para tezgahı göreceksiniz

Yeni çıkmış tokenler'de genellikle gördüğüm ve yine tekrar eden bir durumdan bahsedeyim

Gün içinde 24-25 seviyelerinde gezen fiyat, yaklaşık 7.500$ yatırımcı hareketi ile 30'lara çıktı 5 dakika içinde. %20 artış hiç küçümsenecek bir miktar değil. Hacmi az tokenler'de bu miktardaki alımlar çok daha büyük fiyat sıçramalarına neden olabilir tabiki. Buraya kadar her şey normal.

Token çıkaran bazı kişilerde (art niyetli) yöntem basittir
Piyasaya çık yatırımcı çek, onlar yatırdıkça sen önceden kendine ayırdığın payı yavaş yavaş sat havadan para kazan.

Holders analizi yaptığımda ekibin kendine büyük bir pay ayırdığını gördüm. Dolayısıyla bu artışın ardından güzel bir satış bekledim. Ekip kendine güzel bir dilim ayırmış böyle artışları kaçırmaz 5-10 bin dolar arası satış gelir fiyat eski yerine çekilir diye beklemeye başladım.

Yaklaşık 45 dakika sonra beklediğimden daha fazla 21.516$ satış geldi Dolayısıyla fiyatı dibe çekeceği için ekipten bu hamleyi beklemedim. Zaten satışın yapıldığı cüzdan ilk 5 te yer almıyor. (Genelde ekip kendilerine büyük payı ayırdığı için ilk 5 te yer alır)

Önceden yatırım yapmış biri satış yaptı veya komple terk edecekler kasayı boşaltıyorlar diye bekler insan.
Ama ikiside değil

Önceden yatırım yapan biri olsa bu kadar beklemez %20 ile tatmin olmazdı. Satış miktarı fazla olduğu için fiyat hareketi ile zararına satma ihtimali bile olabilirdi. Ekip tamamen gidiyor olsa elindekileri çekiyor olsa daha fazla yüklü satışlar gelirdi.

Satan cüzdanı incelemeye başladım.

24 Ve 37 gün önce ekip tarafından beslenmiş bir yan cüzdan çıktı. Kayıtları ;
1) https://bscscan.com/tx/0x67a162b25aa...fd43cc9d15ab26
2) https://bscscan.com/tx/0xfffaa6f6e5f...30f87a3e05ca0b
3) https://bscscan.com/tx/0xd9e0ee94e8f...b5260e033334f5

Detaylı incelendiğinde 2-3 cüzdan arasında dolaştığı ve birbirlerini beslediği hepsinin ekibe bağlı olduğu kolayca anlaşılıyor.

PEKİ TÜM BUNLAR NE ANLAMA GELİYOR.

Öncelikle şunu bilin, bu projede dahil olmak üzere hiç bir projeye yatırım yapın veya yapmayın tarzında öneride bulunmam bulunmayacağım.

Denk geldiğim tokenleri inceliyorum bazen. Tabiki bu işin ustası değilim ama bildiğim kadarıyla analiz ediyorum.

Benim burda gördüğüm şey şu oldu.
- Birileri token çıkarmış, büyük payı kendine ayırmış. Bir kaç cüzdanada dağıtmış
- Bir miktar yatırım ile fiyat yükselmesi yaşandı
- Yatırımlar yapıldıkça ekip elindekilerden parça parça satarak kazanç sağladı

Benim gördüğüm bu, gerçekte olan bu mudur bilemem. Kayıtlar ortada inceleyip karar verenler olacaktır illaki.

DAHA ÖNCE DEFALARCA BU SAHNEYİ GÖREN BİRİ OLARAK DETAYLI İNCELEDİM VE SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM. GRAFİK ANALİZİNDE BİLE BU DURUMUN DEFALARCA YAŞANDIĞI GÖRÜLÜYOR.

BANA GÖRE BU SCAM BİR PROJEDİR VE YATIRIMCILARI ÜZERİNDEN HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETMEKTEDİR. FORUMDA BİR KAÇ TEMSİLCİSİ VARDI SANIRIM KONUNUN ONLARLA EN UFAK ALAKASI YOKTUR. HATTA HABERLERİ BİLE OLMADIĞINA EMİNİM. ONLARDA TEMSİLCİ SONUÇTA, İLETİŞİMİ SAĞLIYORLAR EKİPTE OLDUKLARINI SANMIYORUM

AMA TAMAMEN YANILIYOR OLMA PAYIM OLDUĞUNU UNUTMAYIN. YATIRIM YAPIN VEYA YAPMAYIN DEMİYORUM. SİZDE İNCELEYİN ÖYLE KARAR VERİN DİYORUM.