Hocam aklıma yatmayan neden ben bu kadar yüklü ödeme yapacağım? Bu ev zaten benimdi gider göstermek için yine kendime ait olan şirkete kayıt ettim tamam. Ama bana bunun faydası hiçbir zaman bu çıkan tutarlar kadar olmadı. Ayrıca kendime ait olan evi kendime ait olan şahıs firmamdan neden kendime satıp birde KDV ödüyorum ben. Ayrıca bir yer tutup stopaj versem bu çıkan tutarlardan ucuza gelecekti zaten. Ben bir evim varken neden bir yer tutup birde stopaj ödeyecektim ki böyle tutarlar çıkacağını asla düşünmüyordum. Ben sadece vergi için faydalanalan kısım iptal ediliyor onun ücretini ödüyoruz o da zaten maks. 5-10'dur sanıyordum. Ama bu sistem faydalanılan kısım haricinde malın tamamını sanki başka birine satmışımda bunun KDV'sini öde diyor. 90k ödeyeceğime kapatmam faturada kesmem beyannameler boş verilir, muhasebe ücreti ve bağkurumu öderim en azından

Böyle sistemin içine edeyim ben.
Devletin bana iş konusunda 5 kuruş desteği yok, yurt dışından kazanıyorum üstüne gelire ortakçı, gider göstermek istediğinde ona 5 yıl buna 2 yıl valla güzel düzenek

Arkadaşlar aklı olan ajanslarla çalışsın ödemelerini de kriptolara kaydırsın yoksa gelirinizin 3'te 1'ini devlete verip üstüne bir ton dertle uğraşırsınız. (bknz. ben)
Sadece kendini düşünüyorsun genel muhasebe ve ekonomi hakkında bilgin az değerli hocam.
Şahıslardan 2. el ürünleri ticari olarak satın alıp bunları ileride satabilirsin.
Şahıstan ürün alırken KDV tahakkuk etmez gider pusulası ile, noter sözleşmesi ile alırsın ama satarken KDV tahakkuk eder.
Bunun nedeni KDV'den yırtmak için ikinci el ürün alıp satıyormuş gibi gösterebilmenin önüne geçmek.
O yüzden şahıslardan ikinci el mal hizmet ürün aldığınızda bu mal ürün ve hizmetleri satarken KDV ödemeniz gerekiyor.
Sizin eviniz 150 metrekareden büyük herhalde. Yoksa KDV %1 olurdu.
Ama ticari olarak bir şey satın almadan önce yaptığınız işlemin ileride doğuracağı sorumlulukları bilip kabul edersiniz.
Sen bu evi 10 sene firma üzerinde tutsaydın senelerce stopajdan tasarruf etme hakkına sahipsin ama 2 sene içinde bu evi satmaya kalkarsan da KDV'sini ödeme sorumluluğu yükleniyor. Evi KDV'li aldıysan zaten KDV'den de mahsuplaşarak fayda sağlardın.
Senin stopajdan tasarruf etme hakkını 1 sene kullanman senin tercihin bu hakkı 30 sene de kullanabilirdin.
Devlet bu hakkı kullanmak isteyenlere KDV ödeme sorumluluğu getirmiş, sonra da bu KDV ödeme sorumluluğuna kolaylık sağlayıp 2 sene istisnası uygulamış.
Yani devletin yaptığı işlemde hiç bir soru yok.
Sorun senin hesabını kitabını yanlış yapmış olman.