1. Senaryo :
#Aşk benim TPE'de kayıtlı markam ve siz bu kelimeyi kullandınız. Bu durumda size dava açamaz açsa bile uzman kişi bunun genel bir kelime olduğunu tespit eder ve muhtemelen kaybeder.
2. Senaryo :
#Aşk101 benim TPE'de kayıtlı markam ve siz benim ticari markamı kötüleyen ve ya eleştiren paylaşımlarda bulunuyorsunuz. Bu durumda markanın kötüye kullanımında size dava açabilir. Kazanır mı orasını bilemem ama sizi ciddi anlamda sıkıştırabilir.
3. Senaryo :
#AşkAyakkabi benimticari markam ve siz benim markam adı altında başka ayakkabıları paylaşıyorsunuz. Bu durumda size dava açabilir ama kazanamayabilir. Çünkü rekabet olağan bir şeydir. Siz nike ayakkabı satan bir mağaza karşısına adidas mağazası açıp insanları buraya yönlendirmek için farklı reklam stratejisi kullanabilirsiniz.
4. Senaryo :
#AşkAyakkabiDolandırıcı siz bu etiketle gönderi paylaşıp firmayı karalıyorsunuz. Bu durumda haklı bile olsanız yani gerçekten dolandırılmış bile olsanız karşı taraf tazminat davası açıp kazanabilir.
Kısaca :
Kısaca dava açmak herkesin yasal hakkı gidip tabiki dava açabilir. Ancak dava açmak maddi bir külfiyet. Bu yüzden dava açmak yerine avukat aracılığı ile göz korkutuyorlar. Yani siz bu hashtag 'leri nasıl kullandığınız önemli.