mertyild adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet abi fakat şöyle bir durum söz konusu görselde attığım kısımda benim almış olduğum ip adresi olması şart neden diyeceksen eğer windows içinde kullanmış olduğum exeler o görselde bulunan ip adresi üstünden işlem yapıyor 192.168.1.22 yazarsam o kısma o ip adresi ile işlem yaptığı için sorun yaşıyorum fakat aldığım ip adresini o kısımda kullanırsam sorunum çözülmüş olur.
O iş zaten olmaz, o alana o statik ip adresini yazamazsınız. Siz zaten portları yönlendirdiğinizde tarayıcınızdan ya da kullanan programlar o ip adresine erişmek istediklerinde sunucuya gidecekler yani istediğiniz olmuş olacak. İllaki o ip adresini bir yere yazmanız gerekmiyor. Anlatabildim mi tam bilmiyorum ama ör. sizin sabit ip 88.888.88.888 diyelim makinanızda 192.168.1.22, kullandığınız programda şuan web diyelim port:80 siz modemden bu şekilde tcp yönlendirme yaptığınızda bu ip adresine "88.888.88.888" istek gittiği zaman modem sizi direk sunucunuza bağlayacak, yani siz local olarak ev içinde bile tarayıcınıza 88.888.88.888 yazarsanız makinanıza erişebileceksiniz.