mertyild adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, bilgili arkadaşlardan bilgi almak istiyorum bana yardımcı olursanız mutlu olurum.
Evimde şuanda 1 GBIT port 750 mbit up-down garanti hat mevcut ben bu hat üzerinden 1 adet sunucu barındırmak istiyorum sunucum + 3 kva 10 akülü kesintisiz güç kaynağım hazır.
Ben internet sağlayıcı firmamdan 1 adet sabit ip adresi aldım fakat takıldığım nokta yani sizlerden yardım istediğim nokta görselde görülen alanda bu sabit ip adresimi kullanmam gerekiyor modem ve sunucu üstünde ne gibi bir işlem yapmam gerekiyor bilgi verirseniz sevinirim yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler. : )
NOT : Kullanılan işletim sistemi windows server 2012 r2. Kullanılan modem Zyxel vmg3625-t50b

Merhaba, internet üzerinde birçok makale var ya da youtube üzerinde birçok video var. Kısaca şöyle sunucunuzda win server kurduysanız, o ss gönderdiğiniz alanda iç ip yazacaksınız, elle girin otomatik almasın sürekli değişmemesi için, fakat iç ip olacak buna dikkat edin ör. 192.168.x.x ya da 10.0.x.x gibi diğer tüm işlemler modem üzerinden yapılacak, normalde ev olmasa bu işlemler için bridge mode kullanılmalı ama siz muhtemelen evde aynı zaman da internette kullandığınıza göre direk port yönlendirme ile belli başlı webde kullanılan 80 / 443 vs. portları sunucunuzun iç ip adresine yönlendirmelisiniz. Bu şekilde sunucunuz çalışacaktır. Sağlayıcınızdan aldığınız ip adresi dış ip'dir ve zaten modem bu ip adresini almıştır, siz tarayıcınızdan bu dış ip adresini yazarak erişmek istediğiniz servise port yönlendirmesi ile ulaşabilirsiniz.