Nişanlım yabancı. Özbekistan'lı. Burada evlilik için gerekli evrakları hazırladık fakat oturma izni başvuru tarihini kaçırdık. 4 ay kaçak durumda kaldı. Bir danışmanlığa gittik. Yüzde 90 hallolur dedi. 4Bin tl ücret çıkardı. Verdik bu parayı. Fakat 3 ay sonra reddedildi diye aradı beni. Bu arada kız 7 ay kaçak durumda kalmış oldu. Adam diyor ki ben 3000bin küsür lira vergi dairesine ödeme yaptım diyor. Ben de ödeme yaptığı vergi dairesine gittim kıızın vergi kimlik numarası ve pasaport numarasıyla kayıtlara baktılar. Fakat yapılan bir ödeme yok.
Ben de beni dolandırmış olmasından şüphelendim. Dedim ki ödeme yaptığın makbuzları görebilir miyim dedim? O evrakları göç idaresine verdiğini ve o evrakların geri alınamayacağını söyledi. Ben de fotokopisi yada ekran görüntüsü fotoğraf vs. kanıt olacak hiç bir şey yok mu dedim elinde? Fotokopi çektirmediğini söyledi. Daha önce böyle birşey başına hiç gelmediğini söyledi.
Sonra kumkapı göç idaresine gittik evrakları geri almaya çalıştık ama alamadık. Vermiyorlar. Artık en son ödeme yapılmış mı yapılmamış mı hudut büro amirliğini aradım. Dediler ki vize ihlal cezasını vergi dairesine gidip ödeyemezsin. Ancak eşin ülkesine giriş çıkış yapacak. 3 ay orada kalacak. Ve cezayı da havalimanı polisine ödeyeceksin dediler.
Adam ısrarla vize ihlal cezası ve başvuru harçları dahil 3bin küsür lira ödediğini söylüyor. 1bin lira da hizmet bedeli almış kendince. Araştırmaya devam edeyim mi yoksa dolandırıldık mı? Gerçekten vize ihlal cezası vergi dairesine ödenebilir mi? Bilen arkadaşlar bir yardımcı olursa çok sevinirim. Çok daraldım. zor durumdayım arkadaşlar bir yardımcı olun.