Şahsen ücret almam. Ancak alınabilir mi elbette alınabilir. Benzer bir olay başıma geldiğinde müşterime ücreti iade edeceğimi söylediğimde kabul etmemişti, o senin emeğinin karşılığı demişti ama yinede iade etmiştim. Bu biraz kişisel bir durum. Bana göre tam ücret alınması uygun değil ama bir miktar almak makul olabilir. Çünkü bir elektrikciye nazaran bizim sektörde bir iş aldığında yeni bir işi ertelemiş veya kaçırmış oluyorsun. Bu elbette maddi zarar olarak dönüyor bize, bu nedenle ufakta olsa bir ücret talep etmekte sorun yok. Ancak tam ücret alma gibi bir durum olmasını uygun görmüyorum. Aksi halde bu suistimal edilebilir düzeye gelir. Belki siz, biz suistimal etmeyiz ancak düşünsenize muhakkak bunu suistimal edip yapamayacağı işler alıp ücret isteyenler olur. Bu hoş olmaz. Tabi anlattığınız olaya göre yorumlarsak istisnai bir durum var. Dediğim gibi biraz kendi kurallarınız ile alakalı misal kimisi var 100 tl altında iş almıyorum diyor, bu sizinde 100 tl altında iş almayacağınız anlamına gelmediği gibi ben bu işe zaman ayirdim, emek verdim anlaştığımız ücretin %50'si %25'ı gibi gibi kendiniz bir ücret sunabilirsiniz. Müşteriniz bunu hoş karşılamayacaktır muhtemelen. Yine de ortada bir emek olduğunu kimse inkar edemez.