yasinolmez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam detaylı yaklaşımın için çok teşekkürler. IP ücretlerini sunucuyu konfürge ederken göremedim, sonra mı göreceğim. Failover diye bir seçenek de göremedim. Ben bu sunucuda 2 site kullanacağım, 2 ip alabiliyor muyum yoksa 29 subnet için 152 euroluk kurulum mu yaptırmam lazım acaba? Ayrıca bu sunucular unmanagment ya, managment kısmında firmaya çok bir ihtiyacım var mı? Yani yarın öbürgün bir ihtiyacım olduğunda yardımcı olmazlar mı?

Zaten NVMe teknolojisini görünce kesin buradan almak istedim. TR'de bu özelliklere sahip sunucu yok gibi bir şey(en iyi firmalar dahil)
IP yönetimi sunucu konfigurasyonu kısmında değil. Sunucun teslim edildiğinde panelde sunucu adına tıklayınca alta doğru açılıyor orda "IPs" sekmesi var o sekmedeyken sayfanın en altında "Order Additional Ips / Nets" butonu var ona basınca gelecek. Her sunucuya 0.84lüklerden 6 tane ek ip alabiliyorsun yani işini görecektir. Fazlası için subnet alman lazım. Destek ile fazla işim olmadı ama bildiğim kadarıyla kendin özel işletim sistemi yüklemediysen yardımcı oluyorlar ama almanlar biraz garip insanlar