Hocam görüş için teşekkürler. Bir de Finlandiya ve Almanya olarak 2 lokasyon var(Finlandiya 8 euro daha ucuz), fark var mıdır? Ayrıca aynı fiyata intel i7'li de var, hangisi daha iyi acaba?
Hetzner'de 1-2 site barındıracağız. Her site için 1 ip gerekiyor ve ücreti aşağıdaki gibi mi? 22 euro kurulum için 1 euro da aylık doğru mu anladım?
Additional Single IP 1.00 /IP/month - 22.61 setup
Aslında aradaki fark 5 euro. Şu an gördüğün fiyatlar vergi dahil fiyatlar. Türkiyeden alacağın için fiyatlar düşecek. Sol üst kısımda ülke değiştirirsen Almanya 39, Finlandiya 34 euro. Almanya bize daha yakın olduğundan erişim daha hızlı olacaktır. Ben Almanya öneririm. i7 daha önce kullanmadım ama amd şimdiye kadar pişman etmedi. Yeni sunucu alacak olsam yine amd seçerim.
Vergisiz kurulum tek ip için 19 euro kurulum 0.84 aylık ücret. /29 subnet için 152 euro kurulum 6.72 aylık ücret. Aylık ücretler ocaktan itibaren %100 zamlı olacak. Bir de alırsan panelde bir sürü seçenek göreceksin. Failover olanlar daha pahalı ama dilediğin sunucuya bağlayabiliyorsun. Atıyorum 3 ay sonra daha iyi bir sunucu aldın ona taşıyabiliyorsun. Failover olmayanlar sadece aldığın sunucuya bağlanabiliyor.
i7 alacaksan da NVMe den şaşma. NVMe hızını görünce bir daha SSD sunuculara bile bakmayacaksın. Tek istisna sanallaştırma yaparsan disk performansın düşer.
Hetzner de şartsız 14 veya 30 gün iade vardı şimdi var mı bilmiyorum varsa alırsın fazla gelir iptal edip cloud servera da geçebilirsin.