wirus007 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba bir yakınımın başına aynı iş geldi. Bina sakinleri dava açtı mahkeme sonucu elinden aldılar bulaşmamanızı tavsiye ederim umarım kaporayı küçük bir meblah olarak vermişsinizdir çünkü yasal yolları kullanmadan geri alabileceğinizi zannetmiyorum.
5000 lira kapora verdim, 3500 lira iade etti bugün fakat o 1500 lirayı da almak için uğraşacağım. Ayaklar benzin yaktı sanırım, internetten de ilanları kaldırdığı için çok uğraşmış oldu emlakçı. 1 saatte 1500 lira, hak mı? Değil. Neyse en kötü 1500 liramızdan olduk, hayırlısı olsun

Kohrega adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Belediyede yapı kontrol mühendisiyim. Sİzin evinizin bir odası sığınak görünmüyor. Sizin ev sığınağı gasp etmiş. Müteahhitlerin çakallıklarındandır. Bizler inşaatı kontrol edip onay verdikten sonra, içeride bu değişiklikleri yapar ve siz bilmeyenlere satarlar. O binadan şikayet olursa sığınağımız gasp edildi diye, hakkınızda cezai işlem yapılır. (Bu cezalar son 1 yılda 10 kat arttırıldı.) He belediye görevlileri uğraşmak istemez, işlem yapmaz. Ama şikayet yoğun olursa ve farklı kurumlara iletilirse (Cİmer vs.) Mecburen işlem yaparlar.

Kat irtifakı konusuna gelince. Kat irtifakı aslında sadece inşaat süresince geçerli olan ve müteahhtilerin topraktan satış yapması için uydurulmuş saçma sapan bir şeydir. Yapı Ruhsatı süresi 5 yıldır ve bu 5 yıl için geçerli olan bir tapudur. Bu 5 yıl içinde İnşaat bitirilip iskan alınması gerekmektedir. Yani 5 yıldan sonra arsa tapusundan farkı yoktur ki bazı bankalar kredi de çıkartmaz. Bir ev alıyorsanız tapusunun kesinlikle kat mülkiiyeti tapusu olması gerekmektedir. Burada bir çok mağduriyet yaşanıyor.

Başka sorunuz varsa cevaplarım
Cevabınız için, beni ve birçok insanı aydınlattığınız için de çok teşekkür ederim. Ucuz yırttık diyorum, başka da bir şey demiyorum.