Merhaba arkadaşlar, muhtemelen bazı sektörlerde arama yaptığınızda veya manuel olarak kendi sitelerinizi kontrol ettiğinizde bu tarz domainler ile karşılaşıyorsunuzdur. Son 1 yıldır bu yöntemi uygulayan birileri var ve bazı sektörlerde sıralamaların çorba olmasına neden oluyorlar. Bu durumdan gerçekten çok sıkıldım!

Bakın abuk sabuk domainler, içeride bir sayfa-içerik hiçbir şey yok açılan. Google'da sıralamaya girmiş başka sitelerin metaları, descleri ve anladığım kadarıyla o sayfa gibi tüm kelimeleri kullanıp çok daha yüksek sıralamalarda çıkıyorlar. Ayrıca bizim sitelerimiz bu kadar sık index almazken, bu bahsettiğim domainler google'da sürekli "birkaç saat önce" şeklinde indexleniyor. site:domainadresi olarak kontrol ettiğimde neredeyse her sektör ve kelime ile ilgili bu otomatik çalışmayı yapıyorlar.

Yıllardır dijital sektörde iş yapıyorum böylesi bir emek hırsızlığına şahit olmadım. Bunu yapan forumdaysa ne kadar beddua aldığını tahmin edemez!

Her şeyi geçtim Google nasıl sürekli değişen ve hiçbir içeriğe sahip olmayan, sadece yönlendirme için kullanılan domainlere bu şekilde ilk sıralarda yer verebilir çözebilen var mı?

Birkaç örnek görsel bırakıyorum;

Herkese iyi forumlar.