Hayrettin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hala ne diyorsun ya ne alt tabakası bunu sen neye göre belirliyosun? Hadi diyelim ki alt tabaka olsun, istediği kıyafeti telefonu alır veya istediği mekana gider. Konforlu yada gösterişli yaşamak sadece senin gözündeki kariyerlilerin mi olacak?
Senin ne haddine böyle bir sınıflandırma yapmak?
Zengin ve köle diyede sınıflandırma yap istersen. Senin kariyerli olarak sınıflandırdıkların nereden belli o çalıp çırpmadan o seviyeye geldikleri.
Hakkıyla emeğiyle parasını kazanıp o telefonu alır o mekana gider. Gitti gereksiz lüks ya da gereksiz şekilde harcanan paraya alınan telefonu eleştirebilirsin ama sınıflandırma gibi saçma birşey yapamazsın. Senin yaptığın yaramaz çocuk hiperaktif çocuk kıyaslamasından farksız. Saçma kıyaslamalar ve sınıflandırmalar yapmadan eleştirini yapman daha doğru olcaktır!
Hiç bir şekilde katılmıyorum sana
Okuduğunu anlayamamak bu işte.

Ben gelir açısından alt tabaka diyorum. asgari ücretle kıt kanaat geçinirken krediyle 10 bin tl lik telefon almak lüks yaşamak olmuyor.

Konuyu nereden nereye getirdin. Ne alaka çalıp çırpmak. Ben ne anlatıyorum sen ne anlıyorsun?

Burada ki serzenişim, maddi imkanı olmadığı halde lüks yaşıyor görüntüsüne bürünülmesi. Kendini bunun için zorlamaları. Kimsenin yediğine, içtiğine, giyindiğine, aldığına lafım yok. Sırf birileri beğensin, birileri yorum yapsın, birileri kıskansın diye hayat yaşayanlar var. Bunları gören gençler de aynı özenti furyasına kapılıyor. İmkanları göz ardı edip ne olursa olsun o seviyeye erişmek için her şeyi yapmaya kalkıyor. 3 yaşında ki daha çocuk bile telefon ve tablet kullanmak istiyor. Almasan yada vermezsen herkesin çocuğunun elinde gördüğü için hırçınlaşıyor. Ne okula gitmek istiyor nede ders yapmak istiyor. Çocukluktan yetiştiriliyor bunlar.