Herkes özgür yapılan edilen kimseyi ilgilendirmez hocam. Popüler kültür mükemmel insan dayatmasından herkes tek tip olmaya başladı orası ayrı 😊
Ben zaten bu sosyal medya dayatmasından bahsediyorum. Herkes istediğini yapmak da özgür değil. Oraya katılmıyorum. Çünkü başkalarının yaptığı şeyler senin de özgürlük alanına müdahale oluyor. Bu sosyal baskı kültürü gençleri özenti haline getiriyor. Birinin elinde iphone telefon varsa illa benim de olacak diyor. Hele ki kız çocuğu. Abimin arkadaşının kızı 7 bin liralık o da ikinci el iphone bulmuş. İlla alacaksın, herkesin elinde var demiş. Alsa asgari ücretle geçinen adam nasıl alacak? Almasa bu sefer iş fuhuşa kadar gidebilir. Şu özgürlük kafasından acilen kurtulmak lazım.
Çocuğu olanlar ne demek istediğimi çok iyi anlar.
Kendinizce yazdığınız bazı kısımlarda haklı olabilirsiniz de bu alıntıladığım kısım ne demek hocam. Pazarcı alnında pazarcıyım yazıp mı gezsin? Ya da çöpçü, amele, inşaatçı normal gündelik hayatında yaptığı mesleği belli etmekle mi zorunlu? Bırakın insanlar topluma bir zararı olmadığı sürece nasıl mutlularsa öyle yaşasınlar. Bahsettiğiniz insanların aşağılık kompleksine vurgu yapacaksınız diye kendi üstünlük kompleksinizi ifşalamışsınız.
şu pazarcı vs olayını ben anlamadım ne alaka neyi varmış sen burada küçümsemiş oluyorsun pazarcı ve zengindir öyle davranır başka biri başka zengindir öyle davranır davranışını eleştirirsin yaptığı işi veya nasıl zengin olduğunu/para kazandığını değil burada saçmalamışsın harici konularda haklısın ve ben katılıyorum.
Ayakta alkışladım sizi. Nasıl böyle bir çıkarım yaptınız helal olsun.
Tabii ki gündelik yaşamını çekip atsın demiyorum. Ama alt tabakada ki çalışan insanla ciddi anlamda kariyer sahibi insan arasında fark göremiyorum. Instagram da PR için hususi kıyafet alınıyor, telefon alınıyor, cix mekanlara gidiliyor. Bazısı 5 yıldızlı lüks otel de bir gün tatil yapıp onu 1 hafta tatil yapmış gibi gösteriyor. Sanki maddi durumu çok iyiymiş, çok lüks bir hayat yaşıyormuş gibi gösteriyor. Sırf sosyal medya için yaşıyor yani.
Sadece şunu düşünüyorum.
Geçmişte büyüklerimiz hep bizi yadırgıyordu.
Bizse yeni nesil böyle diyorduk.
Ne biz onları, ne de onlar bizi anlayabiliyordu.
Sanırım şimdinin popüler jenerasyonunu da çoğunlukla bu yüzden anlayamıyoruz.
O dönemle bu dönem aynı değil hocam. Arada çok ciddi fark var. Y kuşağı olarak bile Z kuşağını çözemiyoruz ki X kuşağı çözsün. Tamamı ile bir özenti yaşamı söz konusu. O dönem de bir varlık ve yokluk bilinci vardı. Varsa vardı yoksa yoktu. Yoksa gidip çalışıp kazanıp alırdın. Şimdi hem çalışmıyorlar hem de anadan babadan bekliyorlar. En azından okulumu bitireyim de bir yere geleyim arzusu bile kalmamış. Okul da kime hava atarım, kimle sataşırım, kimi döverim, kimi ayartırım, kimle fingirdeşirim, nerede mal çekerim, kaç bira içerim vs vs. En fazla kimin takipçisi var, kimin tiktoku çok fazla izleniyor mevzu bu.
Hele kızlar maalesef çok ahlaksız olmaya başladı. Komşumuz kız lisesinde öğretmen ve gitmek istemiyor resmen kadın. Küfür, dayak, sigara daha neler neler. Erkekler daha edepli.