Sosyal medya da pek aktif değilim. Ama dün öylesine İnstagram a girdim. Resmen midem bulandı.
Öyle bir popülizm hakim ki herkes birbirinin kopyası. Erkekler özellikle aynı saç stili, kıyafet, ayakkabı, bilek üstü pantolon, yarısı içeride yarısı dışarıda bağrı açık gömlek. Bakışlar, pozlar, hareketler vs birebir aynı.
Hır görmüyorum ama pazarcı adamın cakası milyon dolarlık zenginler de yok. Eğer pazarcı olduğunu bilmesen anlayamazsın. Herkes sanki o kadar zengin o kadar mutlu ki anlatamam. Memlekette hiç çöpçü yok, kaynakçı yok, amele yok, inşaatçı yok. Herkes kendi işinin patronu sanki.
O kadar aşağılık psikolojisi yaşıyorlar ki sürekli en iyisi ben olmalıyım diyorlar.
Kızlar hiç farklı değil. Aynı suratlar, aynı saç, aynı botoks, silikondan ördek gagasına dönmüş dudak, kı.ça yapışan tayt, açık göbek vs.
Özellikle Kayseri de son 2 senedir tiktok sayesinde göbeğini açmayan kız kalmadı. Beni ilgilendirmez. İsterse bikini giysin ama bu kendi seçimi değil sosyal medya dayatması. Onlar açıyor bende açmalıyım anlayışı. Tamamiyle sosyal baskı.
Tüm bu yapay kişileri gören gençler ne okula, ne işe nede dine ilgi gösteriyor.
Benim midem bulanıyor. Bilmiyorum acaba ben mi çok abartıyorum.