Lederheld adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elinize sağlık hocam. Bende bulmuşken birşey sormak istiyorum müsaadenizle.

Askerlik durum belgesi sorguladığımda:

1. AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN ERTELEME ŞARTLARI DEVAM ETTİĞİ SÜRECE 31/12/2028 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR.

2. ERTELEME ŞARTLARININ SONA ERMESİ HALİNDE (MEZUN/TERK VB.) ERTELEME İPTAL EDİLECEKTİR. BU DURUMDA E-DEVLETTEN VEYA EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNDEN ASKERLİK İŞLEMLERİ İÇİN BAŞVURU YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.

Şimdi ben yaklaşık 2 ay önce mezun oldum. Şuan asker kaçağı mı oluyorum? Tecil ettirmeme gerek var mı? Tecil ettirmek istiyorum ne yapmalıyım? İnternetten araştırdığımda diploma ile 2 yıl tecil ettirebildiğimizi biliyorum fakat sorgu halinde 2028 tarihi yazdığı için ne bu işlerle uğraşmak istiyorum ne de askerlik şubesini uyandırmak istiyorum

Not: Askerlikten kaçtığımzı yok. Allah nasip ederse polislik için sınava girip polis olmayı hedefliyoruz.

Bazen otomatik tecillerde okulda bile sorun olabiliyor. Şubeyle görüşmeni tavsiye ederim. Kaçağa düştüğünde alıp seni direk askere götüremezler. İlla şubeye götürürler durum orda ortaya çıkar ama gbt ile şube arasındaki süreç can sıkar. E devletten kontrol edebiliyorsun bildiğim kadarı ile. Ama yine de bir şubeyi aramanı tavsiye ederim.