VORTBAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Neden ?
Çünkü böyle bir dava olabilemez.
Namümkün ))

Arada ticari ne işlem olduğunun hiç bir önemi yok.
Müşteri alınan hizmetten memnun kalmamış ve satıcı gönül rızası ile iade yapmış.

Senin karşı tarafa facebook kuralları, sayfanın kapanma nedenleri, sosyal medya satış kuralları gibi kanunen hiç bir değeri olmayan nedenler ileri sürerek dava açma hakkın yok.
Senin karşı tarafa açabileceğin tek dava türü TEHDİT VE ŞANTAJ yöntemleri ile seni iade yapmaya ya da onlara para ödemeye zorlamış olmalarıdır.
Sana yapılan bir tehdit ve şantaj yoksa, bir müşterinin bana paramı iade edin mesajları hatta küfürleri hiç bir şey ifade etmez.
Sana küfrettilerse hakaret davası açarsın uzlaşmaya giderse 3-5 bin alırsın en fazla.
Ama kimse kafana silah dayayıp sana iade yaptırmadı, tehdit, şantaj ve cebir ile iade almadılarsa gönderdiğin para gitmiştir, geri talep etme hakkın yok.

Adamlar bir kaç mesaj atıp para iadesi yap diye baskı kurdularsa ve sen iade yaptıysan olay kapanmıştır.
Bir satıcı yaptığı hizmet ya da mal satışına karşılık ortaya çıkan bir ihtilafta kendisi para iadesi yapıyorsa o para üzerindeki hakkından kendisi bilinçli bir şekilde vazgeçiyor demektir.

Bahsettiğin şey kullanıcı hatası yüzünden ücretsiz şekilde tamiri yapılıp teslim edilmiş bir telefonun ardından müşteriye bu aslında kullanıcı hatasıydı bizi tamire zorladı diye tazmnat davası açmak gibidir.