Beslenme ve sağlık ile ilgili bütçenize aylık 2-3 bin lira ayıramayacaksanız cane corso'ya yazık edersiniz. Bazıları sırf köpeğin karnı doysun diye 100-150 liralık mamalarla 1 ayı geçirmeye çalışıyor sonra köpeğin hastalıklarıyla veya dengesizlikleriyle uğraşıyor. Benim 1 yaşında pittbull red nose ve 8 aylık cane corso oğlum var. Aldığım en ucuz kuru mama Prochoice 18kg kuzu etli. Yine aldığım orta halli kuru mama ise Proplan kuzu etli.
Şimdi benim besleme periyoduma bakarsak, her iki oğlum da yetişkin, yani her öğünde köpek başına ortalama 400-450 gr kuru mama vermem gerekiyor. Her iki oğluma da günde 2 öğün kuru mama veriyorum. Yani günlük kuru mama tüketimim 2 kiloya yakın. Sadece Prochoice alsam ayda 3 torba almam gerek, bu da sadece kuru mamaya aylık 900-1000 TL harcamak demek. Haftanın 2 günü her ikisine de kuru mamanın dışında et veya tavuk vermeye çalışıyorum. Eğitirken kullanacağım ödül mamalarına para harcıyorum.
Bir kez sabah, bir kez de akşam bunları 1'er saat dışarı çıkarman, gezdirmen, oynatman ve efor sarf ettirmen gerek. Her çıktıklarında en az ama en az yarımşar saat dışarıda kalmaları gerek. Kendin eğitmen gerek. Her 3 ayda bir iç/dış parazitleri, tırnaklarının kesilmesi, gelişimi esnasında kullandığım protein damlaları, vitamin tabletleri vesaire bunları hesaplaman gerekir. Yani sözün özü, sadece yanımda gezdireyim, milletin dikkatini çeksin, kızlar sevsin niyetindeysen köpeğe yazık etme. Hele de cane corso'ya.